Verkeer
Stuur appje
Zoek

Burgemeester Postma, Tubbergen: ‘Leerlingen ontdekken dat tentoonstelling ook gaat over eigen waarden, houding en gedrag’

IMG 9853
Beeld: Gemeente Tubbergen

De gemeente Tubbergen heeft in samenwerking met de provincie Overijssel en Vizier de educatieve tentoonstelling de Democratiefabriek gehouden. “Door deze tentoonstelling konden basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 ervaren wat democratie is”, aldus burgemeester Anko Postma.

Leerlingen uit groep 7 en 8 van verschillende basisscholen in de gemeente Tubbergen bezochten de afgelopen week de tentoonstelling in de centrale hal van het gemeentehuis.

De Democratiefabriek is een mobiele interactieve tentoonstelling die kinderen en jongeren laat meemaken wat democratie is en inhoudt. In de fabriek wordt gewerkt met vooroordelen, waarden en normen, burgerschap en democratie. Het laat kinderen en tieners zien wat nodig is om samen te leven, het laat voelen wat democratie is, het laat ervaren wat men kan doen aan het vormen van een samenleving waar voor iedereen plaats en ruimte is.

IMG 9855
Beeld: Gemeente Tubbergen

Eigen idealen

Burgemeester Anko Postma: “Door deze tentoonstelling konden basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8 ervaren wat democratie is. Ook verbreedden ze met deze tentoonstelling hun kennis over grote thema’s als conflicten, macht en democratie. Gaandeweg ontdekten de basisschoolleerlingen ook dat de tentoonstelling gaat over hun eigen idealen, hoop, waarden, houding en gedrag. Het is fijn dat deze tentoonstelling in samenwerking met de provincie Overijssel en Vizier in ons gemeentehuis kon plaatsvinden.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.