Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo
Nieuws
Hengelo

Weekend in Hengelo: Kerstmarkt Hengelose Es en schaatsen

231205 Schaatsen HENGELO PROMOTIE
Beeld: HENGELO PROMOTIE

Sinterklaas is nog maar net het land uit of kerst staat alweer voor de deur. Dit weekend kun je in Hengelo al goed in de sfeer komen met een kerstmarkt bij wijkcentrum Hengelose Es en een sfeervolle schaatsbaan in het oude V&D. Kunstliefhebbers kunnen een rondleiding nemen bij de verschillende exposities bij SchouwArt.

Kerstmarkt Hengelose Es

Ook dit jaar is er weer een kerstmarkt bij wijkcentrum Hengelose Es. Kom en geniet van een gezellige kerstsfeer. Er zijn dertig kraampjes met allerlei kerststukjes, cadeautjes en andere kerstartikelen. De kerstmarkt is op zaterdag 9 december van 11.00 uur tot 18.00 uur en zondag 10 december van 12.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

Ook in Kulturhus Hasselo is een overdekte kerstmarkt. De kerstmarkt in de Hasseler Es is van 08.30 uur tot 16.00 uur.

Schaatsbaan Hengelo

Schaatsliefhebbers hebben sinds deze week de gelegenheid om te schaatsen op de schaatsbaan in het oude V&D-gebouw. De schaatsbaan is niet van ijs, maar van kunststof. Het voordeel van deze moderne ijsvrije schaatsbaan is dat je hier, ongeacht het slechte en wisselvallige weer, altijd kunt schaatsen. Naast het schaatsen kun je ook genieten van allerlei hapjes en drankjes. Voor de kinderen is er een ballenbak en een mini draaimolen. Ook worden er veel anderen evenementen gehouden, zoals schoolschaatsen en curling. De schaatsbaan is open van dinsdag tot en met vrijdag van 14.00 uur tot 22.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 22.00 uur. Toegang is gratis.

231207 plasticschaatsbaan
Lees ook
Wethouder Steen opent schaatsbaan in oude V&D Hengelo met grote glimlach: "Kerst is helemaal mijn ding!"

Rondleiding SchouwArt

Op zaterdag is er ook ruimte voor kunst. Je kunt van 14.00 uur tot 16.00 uur een rondleiding doen door de expositieruimtes van SchouwArt in de schouwburg. SchouwArt is hét kunstpodium van Hengelo. De stichting organiseert verschillende kunstexposities om kunst toegankelijk te maken voor iedereen. SchouwArt is een podium voor fotografie, film en video, schilderijen, objecten, installaties en performances. Ook elke woensdag, vrijdag en zaterdag zijn de exposities gratis te bezoeken van 12.00 uur tot 16.00 uur.

icon_main_info_white_glyph

Goedemorgen Hengelo

Je kunt zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur luisteren naar Goedemorgen Hengelo. Tijdens de radioshow komen interessante gasten aan het woord komen over actuele onderwerpen uit de Hengelose samenleving.

Ether: 105.8 FM. Digitale radio: Ziggo kanaal 916, KPN kanaal 1149
Livestream: https://www.1twente.nl/radio
Terugluisteren: https://open.spotify.com/show/7qo58QJQokFemePSVAqZtG

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.