Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo
Nieuws
Hengelo

Wijkcentrum Hengelose Es in winterse sferen tijdens jaarlijkse kerstmarkt

Christmas 4720604 1280
Beeld: Pixabay

Het wijkcentrum in de Hengelose Es wordt dit weekend weer omgetoverd tot een kerstmarkt. Het is de tweede editie en het begint inmiddels een traditie te worden: “We verwachten zo'n duizend á vijftienhonderd mensen.”

De organisatie van de kerstmarkt verwacht dat veel wijkbewoners en bezoekers van buiten naar het wijkcentrum komen. “We verwachten zo'n 1000 á 1500 bezoekers. Dat is goed te doen, want je wilt niet dat het te druk wordt. Mensen moeten wel rustig langs de kraampjes kunnen lopen”, zegt Robert Compier, bestuurslid van Bewonersorganisatie Hengelo Midden. De BHM organiseert de kerstmarkt nu voor de tweede keer.

In het versierde wijkcentrum zijn zo'n dertig kraampjes ingericht: "Deze kramen zijn allemaal verschillend, maar ze hebben allemaal iets met kerst”, zegt Compier. Hier kunnen mensen allerlei kerst-arttributen kopen, zoals zelfgemaakte kerstballen of kerststukjes.

Poffertjeskraam

De gangen en ruimtes van het wijkcentrum zijn kerstachtig ingericht. Bij aankomst in het wijkcentrum krijgen mensen gratis kopje warme chocolademelk en buiten zijn er eetkraampjes. “We hebben een poffertjeskraam, braadworsten en er zijn hamburgers. Voor ieder wat wils”, aldus Compier. Ook de kerstmuziek mag natuurlijk niet ontbreken.

Goedemorgen Hengelo

De kerstmarkt is zaterdag van 11.00 uur tot 18.00 uur en zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur. Morgenochtend is voorzitter Gerrit Prinsen van BHM te gast in het radioprogramma Goedemorgen Hengelo. Dit is te beluisteren tussen 09.00 uur tot 12.00 uur via de ether of via de website.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.