Verkeer
Stuur appje
Zoek

College Losser blij met plannen voor bouw drie appartementsgebouwen op locatie van voormalige St. Martinuskerk

Martinuskerk beelden website 1 500x375 c 1
Impressie van de nieuwbouw
Beeld: Ska-pa

Drie appartementsgebouwen komen op de plaats van de voormalige St. Martinuskerk in de Vogelbuurt in Losser. Het gaat om in totaal 37 appartementen. “Het college is erg enthousiast over dit plan”, meldt wethouder Jaimi van Essen.

Enige tijd geleden tekende de gemeente Losser al de exploitatieovereenkomst met investeerder Eric Keizers uit Losser en projectontwikkelaar Ska-pa uit Deventer. “De beelden wilden we toen nog niet delen. We wilden die eerst aan de buurt presenteren en dat is in oktober gebeurd.”

Afgeschuinde hoeken

De tekeningen laten drie gebouwen zien afgeschuinde hoeken, die refereren aan de St. Martinuskerk. “In de architectonische stijl is rekening gehouden met hoe dit gebied er eerst uitzag.”

Martinuskerk beelden website 2 1000x750 c 1
Impressie van de nieuwbouw
Beeld: Ska-pa

Middenhuur

De appartementencomplexen komen in een ruim opgezet, groen gebied. De appartementen zijn geschikt voor meerdere doelgroepen. Van Essen: “Er komen ook appartementen voor de middenhuur. Zo willen we de diversiteit van de buurt aanpakken. Dit is echt een impuls is voor de buurt.”

“Deze bouw op de plek van de Martinuskerk is een onderdeel van een brede wijkaanpak van de Vogelbuurt”

Nieuw schoolgebouw

De Vogelbuurt in de gemeente Losser staat voor een grootschalige vernieuwing, geeft Van Essen aan. “Deze bouw op de plek van de Martinuskerk is een onderdeel van een brede wijkaanpak van de Vogelbuurt, van parkeren tot schoolgebouw. De hele omgeving wordt meegenomen: straten, stoepen, de groenvoorzieningen. De riolering moet aangepakt. We zijn met een duurzaamheidsaanpak bezig in de Vogelbuurt, en de school wordt in 2028 vervangen door nieuwbouw.”

Revitalisatie Vogelbuurt

“Voor de komend 5 tot 10 jaar zijn we in de buurt druk bezig met allerlei aspecten. En dit is een eerste plan daaruit, dat nu gerealiseerd wordt in samenwerking met Keizers en Ska-pa. Een heel mooi plan als onderdeel van de revitalisatie van de Vogelbuurt.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.