Verkeer
Stuur appje
Zoek

Doelpuntenvirtuoos Frank Smit schiet SVZW naar de overwinning tegen RKZVC

Frank Smit
Frank Smit, SVZW
Beeld: Henk Steen

In de kou en regen ontmoeten SVZW en RKZVC elkaar zaterdagmiddag, in Zieuwent. De thuisclub wil haar ongeslagen reeks in de eerste klasse H voortzetten, De Wierdenaren willen met de punten op zak weer de bus in. Dat lukte, RKZVC wordt verslagen met 0-8.

De aanwezige toeschouwers, die een beetje warmte en droogte zoeken op de tribune, zien een RKZVC dat fanatiek aan de wedstrijd begint. De eerste kans is echter voor SVZW. Daarna moet de doelman van de Zwaluwen twee keer in actie komen.
Na een kwart uur spelen kopt Frank Smit onhoudbaar, na een voorzet van Jasper Groothuis, de 0-1 in.

Grip

Hierna krijgt SVZW meer grip op de tegenstander. Na een goede pass verschijnt Frank Smit alleen voor doelman Rutger Tenhagen, maar hij schuift de bal naast het doel.

SVZW gaat echter wel met een 0-2 voorsprong rusten, want het is opnieuw Frank Smit die weet te scoren door de bal door de benen van de RKZVC keeper te tikken.

Puntgave voorzet

RKZVC probeert in de tweede helft de wedstrijd nog een wending te geven. Maar die hoop wordt na vier minuten spelen de grond in geboord door het derde doelpunt van Frank Smit, die een puntgave voorzet van Jesper Middelkamp binnen schiet.

De wedstrijd lijkt daarmee beslist, zeker als Stefan Maat in de 64e minuut het vierde SVZW-doelpunt scoort.

Buitenspel

RKZVC komt er nu helemaal niet maar aan te pas en SVZW besluit om aan het doelsaldo te gaan werken. Frank Smit denkt dat hij heeft gescoord, maar de treffer wordt geannuleerd wegens buitenspel. Zijn vierde goal van deze middag scoort Smit alsnog, opnieuw op aangeven van Jesper Middelkamp.

Bekeken schuiver

SVZW blijft aanvallen. Frank Smit maakt zijn vijfde goal, 0-6. Meteen daarna krijgt hij een publiekswissel en komt Maarten Jansen hem vervangen. Jansen wordt meteen alleen op de doelman afgestuurd en met een bekeken schuiver brengt hij de stand op 0-7. En maakt ook de 0-8. En daar blijft het bij op deze voor SVZW bijzondere avond in Zieuwent.

Koploper WHC naar Wierden

SVZW begint nog niet aan de winterstop. Zaterdag 16 december komt de ongeslagen koploper WHC naar Wierden. Lukt het SVZW als eerste om deze tegenstander punten af te pakken? De wedstrijd tussen SVZW en WHC begint om 14.45 uur op sportpark Het Lageveld in Wierden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.