Verkeer
Stuur appje
Zoek

Knallende eerste show voor ENorm tijdens Kerst met Ballen 2023

409367193 1252014282418010 5516486024155629004 n
Beeld: ENorm

Met een knallende eerste show trapte de band ENorm afgelopen zaterdag in Duitsland zijn ‘Kerst met Ballen’ toer af. Dit weekend stonden tweeduizend mensen mee te zingen met de nummers. Komende weken treedt de band ook op in Stadstheater de Bond in Oldenzaal en bij de Blauwe Engel in Hengelo.

Duitsland was vroeger de ‘try out’ plek voor de andere concerten van de band. Inmiddels is Oelde de plek waar de grootste show van de groep wordt gegeven. “Het aantal bezoekers groeit terwijl het basisprincipe overeind blijft”, vertelt Eric ten Bos, leadzanger van de band ENorm, tijdens het ochtendprogramma van Twente Fm.

Audiofragment
Eerste show 'Kerst met ballen 2023' in Oelde | Eric ten Bos
Eerste show 'Kerst met ballen 2023' in Oelde | Eric ten Bos

Eén man en een paardenkop

De show in Oelde is niet zomaar de grootste show geworden. ENorm was op zoek naar een ‘bühne’ weg van Enschede. “We wilden iets verder weg, maar Oelde was wel weer iets verder weg dan dat we verwacht hadden”, lacht de leadzanger. Toen de band voor het eerst optrad in Duitsland was het nog niet zo'n groot spektakel. “Er stond op het kleine marktje één man en een paardenkop." Door de jaren heen is dit langzaam uitgegroeid tot tweeduizend bezoekers.

Volle bak

Naast Duitsland speelt de groep ook in Nederland. “In Oldenzaal wordt het volle bak, alles is uitverkocht”, zegt Ten Bos. In Hengelo zijn volgens de zanger nog wel een paar kaarten beschikbaar. "De tent staat op het marktplein in Hengelo." Vorig jaar rond deze tijd had de band geen shows vanwege gezondheidsproblemen van het bandlid. “Dit jaar dachten we op het laatst, we gaan het toch weer doen.”

Foto s HESSEL BOSCH enschede333
Lees ook
Kerstspektakel met ENorm: Kerst met Ballen is terug

Timing

“Ik heb wel een iets zwaardere stem dan normaal”, stelt de leadzanger. De zanger heeft precies afgelopen weekend de griep te pakken. Om zichzelf te sparen heeft hij het zaterdag niet te laat gemaakt. “We hadden gelukkig een hotel met de crew, dus ben na het optreden meteen onder de wol gekropen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.