Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Videobellen met belastingkantoor Almelo: ‘Voor wie niet naar ons toe kan komen’

Videobellen belastingdienst Almelo
Olav Rudzik (links) en Erika Heuseveldt van belastingkantoor Almelo gaan videobellen met klanten
Beeld: Belastingdienst Almelo

Inwoners van Almelo hebben vanaf nu twee dagdelen per week de mogelijkheid tot videobellen met medewerkers van het plaatselijke belastingkantoor. De belastingdienst zet de service in om ook Almeloërs van dienst te zijn voor wie het lastig is naar kantoor te komen.

Een uitkomst voor mensen die bijvoorbeeld slecht ter been zijn of een langere reistijd naar het kantoor hebben. “Digitaal ontvangen mensen dezelfde dienstverlening als op kantoor. Maar je hebt tegenwoordig meer keuze voor hulp bij belasting- en toeslagzaken. En dat op een manier die bij jou past. Zoals videobellen”, meldt baliemedewerker Erika Heuseveldt van belastingkantoor Almelo.

Gezicht lezen

In Almelo zullen Heuseveldt en collega Olav Rudzik twee dagdelen per week videobellen en op de andere momenten helpen zij inwoners aan de Almelose balie. “We merken dat het persoonlijke contact met videobellen hetzelfde is”, geeft Rudzik aan. ”Net als bij een fysieke afspraak is ook een videogesprek een face to face-gesprek. Je hebt oogcontact en je kunt een gezicht lezen. Dat is soms belangrijk om iemand te begrijpen en te kunnen helpen.”

Begrijpelijke taal

De belastingdienst is er uiteraard ook voor mensen die de Nederlandse taal minder machtig zijn, merkt Rudzik op. ”Of voor wie belastingzaken gewoon complex zijn. Je zet de fiscale gevolgen voor iemand altijd rustig en in begrijpelijke taal op een rijtje. Het gaat om ontzorgen, begripvol zijn of kiezen voor een rustige zakelijke benadering. Als baliemedewerker kun je ook met gebruik van videobellen écht in gesprek gaan met mensen.”

Blauwe enveloppen

Moet iets nader worden uitgezocht en is daar meer tijd voor nodig, dan geven de medewerkers dat aan. Heuseveld: “We proberen dan binnen een week een vervolgafspraak te maken. Het is voor iedereen prettig om te weten waar je aan toe bent. Is er bijvoorbeeld post blijven liggen, dan nemen we stap voor stap het stapeltje blauwe enveloppen door om daarna te zien welke hulp we voor passende oplossing kunnen bieden.”

Contact

Voor gratis hulp bij belastingzaken of toeslagen kunnen inwoners van Almelo contact opnemen met belastingkantoor Almelo aan de Stationsstraat 5, via belastingdienst.nl/contact of door de BelastingTelefoon te bellen: 0800 - 0543.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.