Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Meer rust, minder prikkels: Sportpark Almelo start met prikkelarm zwemmen

231212 prikkelarm zwemmen sportpark almelo
Beeld: Sportbedrijf Almelo

Zwembad Het Sportpark in Almelo begint in het nieuwe jaar met het wekelijkse ‘prikkelarm zwemmen’. Tijdens dit zwemaanbod houdt Het Sportpark rekening met de omgeving voor mensen die moeite ervaren met prikkelverwerking als gevolg van een niet-geboren hersenletsel of autisme.

Het zwemaanbod begint in eerste instantie met een proefperiode. “Zorgtherapeuten en huidige bezoekers van het zwembad hebben behoefte aan meer rust en minder prikkels. Zodoende is het idee van het prikkelarm zwemmen ontstaan”, laat Sportbedrijf Almelo weten. Het programma is opgesteld in samenwerking met de Hersenstichting en Edwin van de Sar foundation.

Pilot

De pilot van het prikkelarm zwemmen start vanaf 11 januari van 10.30 uur tot 11.30 uur. Iedere donderdagochtend hebben de deelnemers voldoende tijd om zich rustig voor te bereiden op de activiteit en de omgeving. Ook kunnen de zwemmers tijdens de introductieperiode gebruik maken van voordelige pilot-tickets.

icon_main_info_white_glyph

Prikkelarm zwemmen

Vanaf 11 januari 2024 - van 10.30 uur tot 11.30 uur - kunnen bezoekers deelnemen aan het prikkelarm zwemmen in het zwembad van Het Sportpark Almelo. Een pilot-ticket bedraagt 3 euro en is te koop via www.sportbedrijfalmelo.nl en bij de ticketautomaat in de hal van Het Sportpark.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.