Verkeer
Stuur appje
Zoek

Steenfabriek De Werklust in Losser omgetoverd tot waar kerstparadijs: ‘Er staan hier 250 kerststallen’

Op de stookzolder van de oude steenfabriek in Losser is een tiental hardwerkende vrijwilligers al zes weken bezig met het klaarmaken van een kerstexpositie. Honderden Wijzen uit het Oosten, talloze kribbes en herders zijn vanaf 16 december te bewonderen in Losser. “Ieder jaar staan hier zo’n 200 tot 250 kerststallen, van groot tot klein”, vertelt vicevoorzitter Anita Evering van Stichting Steenfabriek De Werklust uit Losser.

Ieder jaar staat de Losserse steenfabriek in het teken van kerst. Tussen 16 december en 7 januari is de kerstexpositie geopend voor het publiek. “Behalve tijdens eerste kerstdag en Nieuwjaarsdag, dat kunnen we onze vrijwilligers niet aan doen”, lacht Evering. Bezoekers kunnen de expositie bewonderen voor slechts 4,50 euro. Voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar oud geldt een toegangsprijs van 2 euro.

Lichtjesavond

Ieder jaar wordt er in oude steenfabriek de traditionele lichtjesavond georganiseerd, en dat is dit jaar geen uitzondering. Kerstavond, 24 december, wandel je langs duizenden lampjes richting de kerstexpositie op de stookzolder. Volgens de Losserse stichting ‘Een mooi begin van de kerstdagen’. Naast de kerstexpositie van de kerststallen zijn er ook 3500 verschillende kerstmannen te bewonderen.

Martinuskerk

Eén van de kerststallen die tentoon is gesteld is afkomstig van de Martinuskerk in Losser. “De kerststal is gemaakt van beton en daarom erg zwaar”, legt de vicevoorzitter uit. “We hebben een speciale kist voor deze kerststal gemaakt waar alles in wordt gehesen.” Ook zijn de kerststallen van bekend Lossernaar Jan Riesewijk te bewonderen.

icon_main_info_white_glyph

Meer informatie

De expositie is op maandag- en dinsdagen alleen te bewonderen op afspraak. Meer informatie over een afspraak maken of actuele openingstijden, kijk dan op de website van de stichting.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.