Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Droom gelegenheidsvlogger Wout Hofstede komt uit: zijn eigen tiny house in Hengelo

Voor Wout Hofstede kwam afgelopen april een droom uit: hij betrok zijn eigen tiny house in Hengelo. In eerste instantie op vakantiepark De Waarbeek. In oktober kwam een volgende droom uit: hij verhuisde mét zijn tiny house naar het wijkje aan de Seringstraat, waar uitsluitend tiny houses staan en waar hij tussen gelijkgestemden woont. Zijn volgende droom? "Dat het straks voorjaar wordt en het hier ook buiten allemaal een beetje mooier wordt. Dan mag iedereen komen kijken!"

Vlogs

Hofstede, die in het dagelijks leven acteur en theatermaker is, kreeg enige bekendheid in 'tinyhousesland' dankzij zijn vlogs over de zoektocht naar een eigen tiny house. Hij maakte ze in eerste instantie voor zichzelf, maar merkte gaandeweg dat anderen er ook mee geholpen waren: "Ik wist in het begin niks van tiny houses en dacht: ik leg mijn hele zoektocht vast en als anderen er dan ook nog iets aan hebben, is dat mooi meegenomen. Ik heb ook geen idee hoeveel mensen de filmpjes op YouTube bekijken, maar ik krijg wel steeds vaker reacties van mensen die er iets van opgestoken hebben." Dat vertelde hij eind 2022 tegen 1Twente.

“Vorig weekend was het voor het eerst echt koud en toen is de aansluiting van het water bevroren. Heb ik flessen water moeten halen. Ach, dat zijn overzichtelijke kinderziektes, toch?”

Kinderziektes

Inmiddels zijn we een jaar verder en staat zijn eigen tiny house tussen negen andere huisjes in Veldwijk-Zuid. Hij lacht van oor tot oor: "Ik vind het hier fantastisch! Okay, af en toe is er een kleine hick-up. Vorig weekend was het voor het eerst echt koud en toen is de aansluiting van het water bevroren. Heb ik flessen water moeten halen. Ik moet er nu dus voor zorgen dat de aansluiting geïsoleerd wordt. Ach, dat zijn overzichtelijke kinderziektes, toch?"

Lees ook
Hengeloër Wout Hofstede vlogt over z'n eigen tiny house: van opwelling naar realiteit

'Tijdelijke woonvorm'

Hofstedes huisje is gloednieuw, de negen andere huisjes in het wijkje zijn afkomstig van het Hengelose Brouwerijterrein. Die huisjes mochten daar de afgelopen jaren staan, totdat projectontwikkelaar Ter Steege zou gaan bouwen. Overigens mogen de huisjes nu ook niet langer dan tien jaar op deze locatie staan. Het gaat hier om een 'tijdelijke woonvorm, die met een ontheffing op de nu geldende bestemmingsplannen vergund kan worden'. Om die reden hoeft het bestemmingsplan niet gewijzigd te worden.

Magnoliastraat tiny houses hengelo GOOGLE2
Lees ook
Waarom kocht Welbions twaalf jaar geleden een weiland in Hengelo-Zuid?

Buren

Aan de Seringstraat was nog plek voor vijf extra huisjes - naast de negen die verplaatst zijn vanaf het Brouwerijterrein. Een van die huisjes is dus van Hofstede, de andere vier worden in de loop van volgend jaar geplaatst. Hofstede: "Ik weet al wie m'n buren worden, maar ze moeten óf hun huidige woning nog verkopen óf hun tiny house is nog niet klaar. Als die tiny houses geplaatst worden, is een aansluiting zo gerealiseerd."

icon_main_info_white_glyph

Open huis

Ergens in het voorjaar willen de bewoners een open huis houden. Waarom nu nog niet? Hofstede lacht: "Het is hier allemaal nog in wording en daarnaast is het ook nog eens herfst. Overal ligt blad en modder. Straks, als alles weer groen wordt, oogt het hier een stuk vriendelijker." Vanaf de Seringstraat zijn de tien huisjes die er al staan overigens ook gewoon te zien. "Wij parkeren onze auto's langs de straat. Daar knoop ik regelmatig een praatje aan met mensen die vragen hebben over ons en onze huizen. Daar is niks geheimzinnigs aan."

Nieuwe vlog

Het vloggen is er de afgelopen maanden een beetje bij ingeschoten, geeft Hofstede toe: "Mensen vragen mij geregeld wanneer de volgende vlog verschijnt. Ik denk dat ik, om het verhaal mooi af te ronden, een dezer dagen maar weer eens iets ga posten, haha."

231212 tiny house FOTO2
Wout Hofstede over zijn tiny house: "Eigenlijk is het heel klein, maar het voelt niet zo!"
Beeld: Wout Hofstede
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.