Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Dansfeest in Aadorp laat mensen kennis maken met muziek en truffels: 'Alle zintuigen worden opengezet'

231212 cosmic celebration
Beeld: Cosmic Celebration

Dansen zonder ego. Dit is het idee van het dansfeest Cosmic Celebration. In het ZENtrum in Aadorp wordt aankomend weekend de eeuwenoude traditie van Shiva Nataraja, de god van de komische dans, geëerd. Mensen komen samen om te genieten van muziek en licht, waar het gebruik van psychedelische truffels een belangrijke rol speelt.

Daniëlle Albersen uit Wierden en Bart-Willem Huizum uit Borne zijn de initiatiefnemers van het evenement. Na vier edities trekken zij naar Aadorp om het ZENtrum om te toveren tot een dansfeest. “Het doel van de avond is om de mensen een reis te laten maken door hun eigen bewustzijn. Daarnaast willen we een positief beeld creëren over het veilige gebruik van legale truffels”, vertelt Huizum.

icon_main_info_white_glyph

Psychedelische truffel

Psychedelische truffels is een verzamelnaam voor schimmels die bij het consumeren een psychedelisch effect geven. Het zorgt ervoor dat waarnemingen veranderen, zoals het feller zien van kleuren, geluiden intenser beleven en hallucineren. Truffels worden meestal rauw gegeten en werken na 15 minuten langzaam in. De trip begint tussen de 30 en 60 minuten en kan zo’n 2 á 6 uur duren.

Intense connectie

De avond begint met de Shiva Nataraja’s openingsceremonie. Er wordt stilgestaan bij de diepe betekenis van dans en creatie. Hierna volgt het eten van de truffels met aansluitend een geleide meditatie. “Tijdens de Cosmic Celebration zelf ervaren de bezoekers een intense connectie tussen het psychedelische effect en de muziek. Door deze combinatie worden alle zintuigen in het lichaam opengezet.” Initiatiefnemer Danielle Albers, ook wel DJ DÂNII genoemd, verzorgt de muziek tijdens de ceremonie en het feest.

“Het is belangrijk dat iedereen nuchter naar huis gaat”

Nuchter worden

Na twee á drie uur zijn de truffels uitgewerkt. Er staat soep en fruit voor de mensen klaar om de avond samen af te sluiten en na te bespreken. “Het is belangrijk dat iedereen nuchter naar huis gaat. We houden dan ook rekening met de hoeveelheid truffel die de gasten eten”, legt Huizum uit, “Daarnaast zijn er, naast Daniëlle en ik, altijd twee personen die nuchter blijven om de mensen zo goed mogelijk te begeleiden gedurende de avond.”

icon_main_info_white_glyph

Cosmic Celebration

Op 16 december en 10 februari wordt het dansfeest Cosmic Celebration gehouden in het ZENtrum in Aadorp. Kaarten voor het feest zijn te koop via www.cosmic-celebration.com. Toegang vanaf 21 jaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.