Verkeer
Stuur appje
Zoek

Oldenzaals theaterkoor Encore samen met Maartje & Kine op podium De Bond

Encore met Maartje Kine
Beeld: Encore Muziek- en Theaterkoor

Het Oldenzaalse Muziek- en Theaterkoor Encore staat op 6 januari 2024 samen met het muzikale cabaretduo Maartje & Kine op het podium van Stadstheater De Bond. Voor hun wervelende muzikale midwinterfeest “Sneeuwbeesten” werken Maartje & Kine in iedere plaats samen met een lokaal koor. In Oldenzaal is de keuze dus gevallen op Encore.

Het Oldenzaalse koor (voorheen Scaramouche) bestaat al ruim 55 jaar en heeft een flink aantal theaterproducties en gevarieerde optredens op de planken gebracht in Oldenzaal en omstreken. Momenteel bestaat het gemengde koor uit 38 leden in de leeftijd van 50 jaar en ouder. Zij staan onder leiding van dirigent Richard von den Benken.

Vleugje “Boeskool”

Met hun bijdrage aan “Sneeuwbeesten” begeeft Encore zich zeker niet op glad ijs, zegt het koor: “We repeteren iedere week op de donderdagavond bij Zalencentrum Rouwhorst met de liederen van Maartje & Kine, we kunnen niet wachten een vleugje 'Boeskool' aan hun winterwonderland toe te voegen!” Maartje & Kine, op hun beurt, zijn enthousiast over hun samenwerking met lokale koren. “Dat is een van onze mooiste muzikale ervaringen tot nu toe! We zijn ontzettend onder de indruk van het hoge niveau en het enthousiasme van de koren. Ze maken dit midwinterfeest helemaal af.”

Winters revuespektakel

Met het programma “Sneeuwbeesten” nemen Maartje & Kine het publiek mee op een hallucinerende vlucht langs alle continenten, om te laten zien hoe mensen over de hele wereld het Feest van het Licht vieren. Het duo doet er alles aan om de julehygge (kerstgezelligheid) uit Kines thuisland Noorwegen te verspreiden over heel Nederland. Eigenlijk is julehygge (spreek uit: joéh-le-húú-gèh) veel meer dan gezelligheid. Het is het diepgevoelde verlangen naar saamhorigheid, plezier en troost in de donkere dagen. Het publiek kan een winters revuespektakel verwachten propvol Scandinavische sprookjes, inheemse goden, nostalgie en kolder.

Van Schubert tot Frans Bauer

Maartje & Kine houden evenveel van Schubert als van Frans Bauer. Ze zijn even gek op Mariah Carey als op de rituele samenzang van de boventoon zingende Mongolen. Het duo blinkt uit in de combinatie van klassieke én hypermoderne muziek. Hun voorstellingen zijn humoristisch én ontroerend, virtuoos én verrukkelijk plat. Samen spelen ze meer dan twintig instrumenten, waaronder de banjo, viool, piano, accordeon, balalaika, zingende zaag, autoharp en neusfluit. Maartje & Kine zijn fameus voor hun Miniconcerten voor Alleenstaanden en hun optredens bij Khalid & Sophie, Tijd voor Max en Opium op Oerol. Ze schitterden zowel bij Podium Klassiek als op festivals als Lowlands, Zwarte Cross en Paaspop.

icon_main_info_white_glyph

Meer informatie

“Sneeuwbeesten”, een wervelend muzikaal midwinterfeest door cabaretduo Maartje & Kine in samenwerking met het Oldenzaalse Muziek- en Theaterkoor Encore. “Sneeuwbeesten” is een voorstelling voor volwassenen, maar ook geschikt voor jongeren vanaf tien jaar.

Stadstheater de Bond, 6 januari 2024, aanvang 20.15 u.

Tickets: https://www.stadstheaterdebond...

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.