Verkeer
Stuur appje
Zoek

Overijsselse vrijwilligersprijs voor Cis Sanderink, KPJ Beuningen, en de werkgroep Kruidentuin IVN in Losser

Cis Sanderink Losser
Cis Sanderink en statenlid Annemieke Wissink
Beeld: OVP

De Overijsselse Vrijwilligersprijzen in Losser werden uitgereikt aan Cis Sanderink en de werkgroep Kruidentuin IVN Oldenzaal-Losser.

Activiteiten en goed bestuur

Statenlid Annemieke Wissink overhandigde de prijs aan Cis Sanderink, een van de drijvende krachten achter de Katholieke Plattelands Jongeren in Beuningen.

Dat gebeurde in restaurant ‘t Sterrebos: de plek waar Cis Sanderink met de KPJ samen komt, en waar activiteiten georganiseerd worden. Met alle activiteiten en een goed bestuur zie je dat het werkt en dat jongeren met plezier naar de KPJ komen. “Het is gewoon een superleuke groep. Je doet van alles samen, kent daardoor veel mensen en het is ook gewoon belangrijk voor het dorp. En dat is misschien ook wel de kracht”, heeft Chris zelf daarover gezegd.

Werkgroep Kruidentuin IVN

Provinciale waardering was er ook voor de werkgroep Kruidentuin IVN Oldenzaal-Losser. Deze werkgroep beheert vanaf 1992 een zelfpluk-kruidentuin bij het Verpleeg- en Verzorgingshuis Zorggroep St. Maarten in Losser.

Werkgroep Kruidentuin Losser
Werkgroep Kruidentuin IVN
Beeld: VPO

Bewonerstuin

De tuin is voor publiek en vooral voor de bewoners van het verpleeg en verzorgingstehuis vrij toegankelijk. Regelmatig zijn de leden in de tuin aanwezig voor onderhoud: wieden, schoffelen, aanplant van kruiden.

De werkgroep bestaat uit ongeveer 16 personen. Naast de kruidentuin is er de bewonerstuin waar een groep vrijwilligers met bewoners aan de slag kan.

Sociale contacten

Bewoners van het verzorgingshuis komen regelmatig kijken en maken een praatje. Zo is het onderhouden van de kruidentuin niet alleen buiten werken, maar levert het ook sociale contacten op voor de bewoners van het tehuis. En een reden voor hen om lekker naar buiten te gaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.