Verkeer
Stuur appje
Zoek

Curling Competitie Oldenzaal klaar voor finale : “18 teams gaan het nog tegen elkaar opnemen”

Ijsbaan Oldenzaal
Beeld: Stichting IJsbaan Oldenzaal

Na de ruim 900 curling potjes die de afgelopen 3 weken zijn gespeeld, is het vanavond eindelijk zover: Op de ijsbaan naast de Plechelmusbasiliek Oldenzaal wordt vanavond in de finale van de Oldenzaalse Curling Competitie door de overgebleven 18 teams gestreden om de felbegeerde beker.

Donderdagavond om 19.00 uur beginnen de eerste teams met de strijd om de beker. “Het is mooi om te zien dat de overgebleven finalisten het echt verdienen om naar de finale te gaan”, vertelt Justin Rudolf, voorzitter van Stichting IJsbaan Oldenzaal, tijdens de ochtendshow van Twente FM.

24112023 Oldenzaal Ijsbaan
Lees ook
Oldenzaalse ijsbaan klaar voor schaatsplezier, warme chocolademelk en groot curlingtoernooi

Aantrekkingskracht

Niet alleen bedrijven uit Oldenzaal doen mee aan de competitie. Onder de ruim 90 teams bevinden zich ook groepen uit Deventer, Hengelo en Borne. “Dat er bedrijven buiten Oldenzaal meedoen zegt genoeg over de aantrekkingskracht van de curlingcompetitie”, zegt Justin Rudolf.

“Als je het curlen ziet en vergelijkt met voorgaande jaren, wordt het steeds beter”

Ruim 70 vrijwilligers assisteren dit jaar om de wedstrijden vlot te laten verlopen. “Als je het curlen ziet en vergelijkt met voorgaande jaren, zie je ook dat het steeds beter wordt”, stelt Rudolf. Bij de Oldenzaalse competitie wordt er zonder bezems gespeeld.

Drankjes

De voorzitter omschrijft het sfeertje tijdens de competitie als "echt uniek”. De organisatie is blij dat het toernooi voorspoedig verloopt met weinig ongelukken. “Ja, er worden natuurlijk wel drankjes genuttigd tijdens het toernooi, maar we letten goed op of iedereen recht op het ijs blijft staan”, aldus Rudolf.

Audiofragment
Finale Curlingcompetitie 2023 | Justin Rudolf
Finale Curlingcompetitie 2023 | Justin Rudolf
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.