Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Honderd Almelose ouderen komen dit weekend samen voor een kerstdiner

Vladimir gladkov 6 Qtcco Z Qnpk unsplash
Beeld: Unsplash

In Nederland zijn er meer dan een miljoen ouderen die weinig sociale contacten hebben. Veel van deze ouderen vieren de kerst alleen. Het Nationaal Ouderenfonds vindt een verdrietige zaak en daarom organiseert het fonds, in samenwerking met Van der Valk, door het hele land kerstdiners. In Almelo wordt er ook zo’n kerstdiner georganiseerd.

Het Almelose diner wordt gehouden in het Theaterhotel op zondag 17 december. “Er komen honderd Almelose ouderen dineren”, vertelt Cobi Noordhoff van Ouderen Verenging Almelo (OVA). “Het diner wordt gefinancierd vanuit het Ouderenfonds”, zegt Noordhoff. Het diner is bedoeld om ouderen samen te brengen tijdens de feestdagen en wellicht in contact te komen met mensen uit de buurt. “Tijdens het diner zitten ook vrijwilligers van OVA aan tafel om het gesprek op gang te houden”, legt Noordhoff uit. OVA heeft hulp gekregen van verschillende thuiszorginstanties met het werven van deelnemers. “Zij peilen welke mensen behoefte hebben aan dit kerstdiner en welke niet.”

Griep

Er zijn veel aanmeldingen binnengekomen, maar er zijn ook ouderen die een paar dagen voor het diner hebben afgezegd. “We hebben een aantal afmeldingen in verband met griep”, zegt Noordhoff. “Die lege plekken vullen we op met mensen die op de wachtlijst stonden, dus zo hebben we niemand hoeven afwijzen.”

Diner

Het diner wordt gesponsord door Van der Valk en het Nationaal Ouderenfonds. “Het is een luxe diner hoor”, lacht Noordhoff. Bij binnenkomst krijgen de ouderen een glas champagne en als voorgerecht staat er een kop soep klaar. Als hoofdgerecht kunnen de ouderen een stoofpotje met wild verwachten. “En natuurlijk, ijs als nagerecht”, zegt Noordhoff enthousiast. Ze kijkt uit naar het diner komende zondag. “Het is heel aandoenlijk, maar gelukkig ook feestelijk. Ik heb er zin in.”

Tijdens het diner treedt het Oekraïense koor Soloveiko op.

icon_main_info_white_glyph

Kerstdiners door heel Nederland

Door de inzet van tientallen vrijwilligers, de sponsoring door Van der Valk kan het Nationaal Ouderenfonds dit jaar ruim 5000 kerstdiners organiseren door heel Nederland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.