Verkeer
Stuur appje
Zoek

Woning aan de Scholtinkstraat in Losser gesloten in verband met productie van harddrugs

Drugspand
Beeld: Politie

Een woning aan de Scholtinkstraat in Losser gesloten in verband met overtreding van de Opiumwet. Dat gebeurde op last van burgemeester Cia Kroon.

In en rond de woning vond productie van harddrugs plaats, bleek uit onderzoek van de politie. Vanwege deze overtreding van de Opiumwet is de woning voor een periode van zes maanden gesloten tot en met 13 juni 2024.

Veiligheid in de buurt

Het sluiten van de woning staat los van de straf die een verdachte kan krijgen. De sluiting van een pand is bedoeld om de aanloop van criminelen te stoppen en de veiligheid in de buurt terug te brengen.

“De risico’s van zo’n drugslab zijn groot. Het is daarom belangrijk dat mensen vermoedens van verdachte situaties melden”

In woonwijk

Het drugslab was gevestigd in en rond een huis in een woonwijk. “De risico’s van zo’n drugslab zijn groot. Het is daarom heel belangrijk dat mensen vermoedens van verdachte situaties melden bij de politie, of via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem. De politie kan hier dan tegen optreden. Zo werken we samen aan de veiligheid van Losser”, aldus burgemeester Cia Kroon.

Blauwe vaten

Signalen van een drugslab zijn onder meer opvallend gebruik van blauwe vaten en jerrycans, veel busjes en gesloten aanhangers rond een pand, of afgedekte ramen die niet open gaan.
De politie is hiervoor bereikbaar via 0900 8844 en via de meldlijn Meld Misdaad Anoniem: 0800 7000.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.