Verkeer
Stuur appje
Zoek

SVZW krijgt zaterdag ongeslagen koploper WHC op bezoek in Wierden

SVZW speler
Beeld: Henk Steen

Voor SVZW is de laatste voetbalwedstrijd van dit jaar in de eerste klasse H zonder meer een uitdagende. Koploper WHC komt zaterdag 16 december op bezoek op sportpark ’t Lageveld in Wierden. Wat kan SVZW in deze thuiswedstrijd tegen de koploper die dit seizoen nog geen punt verspeelde?

WHC (Wezep Hattemerbroek Combinatie) speelt al jaren mee in de hoogste klassen van het zaterdagvoetbal. Seizoenen lang kwam de club uit in de hoofdklasse, maar sinds 2019 is WHC te vinden in de eerste klasse. In die eerste klasse draait WHC steevast mee in de top van de ranglijst. Dat is dit seizoen ook het geval. Na 9 gespeelde wedstrijden is WHC de ongeslagen koploper. Met een doelsaldo van 28 voor en maar 3 tegen. Na zeven oktober wist geen enkel team meer een goal te scoren tegen WHC in de competitie.

Stephan Rahantoknam

Deze goede resultaten worden behaald onder leiding van Stephan Rahantoknam. Voor hem is dit het eerste seizoen in dienst van WHC. De club is zeer tevreden over de trainer, en op 21 oktober is het contract met een jaar verlengd.

Doelpuntenmakers

Vorig seizoen speelden WHC en SVZW ook tegen elkaar in Wierden. WHC won toen met 0-2. Een resultaat waar WHC nu ook vast weer tevreden mee zal zijn. Stef van Oene was toen een van de doelpuntenmakers. Hij is ook dit seizoen weer speler van WHC. Op dit moment is Jelle Post de topscoorder van WHC. Hij maakte al zeven doelpunten. Het zijn vaak mooie wedstrijden, de duels tussen SVZW en WHC. Dat is ook de verwachting voor dit duel.

Vierde thuiswedstrijd

De wedstrijd tegen WHC is de vierde competitie thuiswedstrijd voor SVZW. De vorige thuiswedstrijd was tegen Sparta Enschede. Dat duel werd verdiend met 4-1 gewonnen door SVZW. Afgelopen zaterdag speelde SVZW een uitwedstrijd tegen RKZVC. Dat duel werd met maar liefst 0-8 gewonnen.

Verdubbeling goals?

De laatste drie weken zijn de gemaakt goals steeds verdubbeld door SVZW. Eerst de winst tegen Achilles’12 met 1-2. Daarna de 4-1 winst tegen Sparta en daarna 0-8 tegen RKZVC. Dus van 2 naar 4 en dan 8 goals.
Het is niet te verwachten dat de 8 zaterdag verdubbeld gaat worden...

Kampioenskandidaat

WHC wordt dit seizoen beschouwd als een kampioenskandidaat. En dat is ook te zien aan de behaalde resultaten.
SVZW wil ook graag bovenin meedraaien, dus dan moet het team in elk geval in thuiswedstrijden ervoor zorgen dat de punten in Wierden blijven.
Scherp aan de wedstrijd beginnen en daarna samen er tegenaan, zoals dat in de laatste wedstrijden steeds gebeurde.

Om 14.45 uur is de aftrap op sportpark Het Lageveld. Scheidsrechter is Koen Molenaar uit Ulft.

Winterstop

Na deze zaterdag begint de winterstop voor alle teams. Op zaterdag 20 januari in 2024 gaat de competitie weer verder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.