Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

FC Twente kent drie twijfelgevallen voor uitwedstrijd bij Sparta

Het is nog even de vraag of FC Twente zondag met een volledige selectie af kan reizen naar Rotterdam voor de uitwedstrijd tegen Sparta. Twee dagen voor dat duel staan er nog vraagtekens achter de namen van Alec van Hoorenbeeck, Younes Taha en Alfons Sampsted. Het trio trainde vrijdag wel mee.

"Ze hebben allemaal voor het eerst weer meegetraind," laat hoofdtrainer Joseph Oosting weten. "Zaterdag hebben we nog een training en moeten we kijken of iedereen fit is voor zondag. Het is even afwachten."

Hilgers of Van Hoorenbeeck

Daartegenover staat de terugkeer van Mees Hilgers. De centrale verdediger was de afgelopen twee wedstrijden geschorst na een rode kaart in de wedstrijd tegen PSV. Alec van Hoorenbeeck was zijn vervanger en vulde die rol verdienstelijk in. Mocht hij tijdig fit zijn, heeft Oosting dus iets te kiezen. "Ik vind dat Mees het gewoon goed gedaan heeft. Vanaf dag één zijn we met elkaar bezig met een bepaalde manier van voetballen en daar is hij natuurlijk belangrijk in, maar dat geldt voor Alec ook. Uiteindelijk moet je dan kijken wie je tegen Sparta nodig hebt. We moeten zaterdag even afwachten hoe fit iedereen is en dan maken we daar een keuze in."

Concurrent

De oefenmeester is op zijn hoede voor de tegenstander van zondag. "Sparta is een goede ploeg met wapens. Ze hebben natuurlijk een goede spits (Lauritsen, red.) en dynamische, lopende middenvelders. Ze hebben een hele herkenbare manier van voetballen, met name ook gewoon thuis. Als je de selectie ziet, is het uiteindelijk ook gewoon een concurrent van ons. Wat dat betreft zijn we gewaarschuwd."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.