Verkeer
Stuur appje
Zoek

Freek Engelbarts nieuwe directeur Stadstheater De Bond in Oldenzaal

Nieuwe directeur De Bond
Freek Engelbarts
Beeld: De Bond

Freek Engelbarts wordt per 1 maart 2024 de nieuwe directeur van Stadstheater De Bond in Oldenzaal. Volgens bestuursvoorzitter Harry Tossaint belooft de aanstelling van Engelbarts (34) ‘een frisse blik en innovatieve visie voor het Stadstheater’.

Engelbarts, die met vrouw en kinderen in Oldenzaal woont, volgt Riëtte Kruize op, die in september als directeur de overstap maakte naar Theater Geert Teis in Stadskanaal.

Muzikaal leider

Op dit moment is Engelbarts (34) werkzaam als coördinator en muziek- en CKV docent op het Canisius te Almelo en Tubbergen. Tevens is hij muzikaal leider van diverse orkesten en projecten in Twente. Engelbarts rondt momenteel de master Kunsteducatie aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht.

“Cultuur is een krachtig instrument om mensen te verbinden”

Bruggen slaan

Volgens de nieuwe directeur staat Stadstheater De Bond bekend om haar kwaliteit, diversiteit en betrokkenheid. “Cultuur is een krachtig instrument om mensen te verbinden, creativiteit te stimuleren en gemeenschappen te versterken. Het is mijn passie om mensen samen te brengen en bruggen te slaan tussen generaties.”

Inspirerende voorstellingen

Met een hart dat klopt voor cultuur in Oldenzaal, stelt Engelbarts zich ten doel het Stadstheater te waarborgen en verder te laten bloeien. “Ik zie het als mijn missie om het publiek te laten genieten van inspirerende voorstellingen, concerten en evenementen en zo het Stadstheater verder te laten groeien als een bron van culturele beleving en verbondenheid.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.