Verkeer
Stuur appje
Zoek

SVZW Wierden bezorgt koploper WHC eerste puntenverlies

IMG 9798
Een bewogen week voor de Zwaluwen
Beeld: Henk Steen

Eén minuut was het stil, zaterdagmiddag op sportpark ’t Lageveld in Wierden, voorafgaand aan de wedstrijd SVZW – WHC. Aanleiding was het plotseling overlijden van jeugdspeler Thomas ten Hartog. Ook oud-SVZW speler Jan Brunsman werd herdacht. Een bewogen week binnen de vereniging.

Scheidsrechter Koen Molenaar floot om 14.45 uur voor de aftrap voor de topper SVZW tegen de onbetwiste koploper WHC, dat 27 punten uit 9 gespeelde duels haalde, zowaar een topprestatie.
Aan SVZW de taak om aan die ongeslagen status een einde te maken.
Ook de thuisploeg zat in een goede flow. SVZW coach Frank Eeftink moest door een aantal absenties nogal wat schuiven in zijn elftal, waardoor bijvoorbeeld Stefan Maat naar de achterste linie verhuisde.

Aan elkaar gewaagd

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, gaven niet veel weg en in de 19e minuut kopte Nathan Duim over het Wierdense doel uit een corner. WHC kwam dichtbij de 0-1 in de 28e minuut, Bas ter Hogt voorkwam dat ten koste van een corner.

IMG 9829
Beeld: Henk Steen

Uit de counter aan de andere kant via Jesper Middelkamp kwam Frank Smit een fractie te laat maar hield er wel een corner aan over. Vlak voor rust knalde Jesper Middelkamp nog in het zijnet, maar de twee gelijkwaardige teams kwamen niet tot echt uitgespeelde kansen, en dus stond er na 45 minuten voetballen nog steeds de 0-0 op het scorebord.

Rakelings langs

Na de thee kwam het eerste wapenfeit van de voet van Yessin Maskoul in de 48e minuut, het schot ging rakelings naast het WHC doel. In de 60e minuut belandde de uithaal van Bas ter Hogt op de vuisten van WHC sluitpost Leon ter Wielen. De gastheren drongen in die fase aan en werden sterker. Vijf minuten later was Frank Smit dichtbij de 1-0, hield er een corner aan over en collega Alen Ramic een gele kaart.

IMG 9820
Beeld: Henk Steen

Negen man...

Met nog tien minuten te gaan leken beide teams zich neer te leggen bij een gelijkspel, doelpunten vielen er niet, kaarten daarentegen wel. De leidsman gaf geel aan Bas ter Hogt in de 89e minuut en in de 93e minuut (!) zag Frank Smit kans om een directe rode kaart te scoren.

Tot overmaat van ramp kwam SVZW in blessuretijd nog met 9 man te staan ook, toen Bas ter Hogt zijn tweede gele kaart in ontvangst mocht nemen en ook kon gaan douchen.

Terechte uitslag

Een vervelend einde aan deze topper waarin geen doelpunten gemaakt werden, maar veel teveel kaarten werden geïncasseerd. Al met al dan toch wel een terechte 0-0 uitslag van dit duel over 90 minuten waarin de opponenten de punten deelden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.