Verkeer
Stuur appje
Zoek

'De melkflessen van de Wegwijzer': week lang met de korte broek aan naar school voor KiKa

In je korte broek naar school, deze hele week, om zo geld op te halen voor onderzoek naar kinderkanker. Ook leerlingen van De Wegwijzer doen daaraan mee, onder het motto ‘Melkflessen van De Wegwijzer’. Eén van die ‘melkflessen’ is Lennon ter Harmsel uit groep 5.

Om meer geld bijeen te krijgen voor onderzoek lanceerde KiKa de actie KiKa Korte Broek, die van maandag 18 tot en met vrijdag 22 december gehouden wordt. Onder andere basisschoolleerlingen gaan deze week in korte broek naar school, de kou in. “We willen daarmee geld inzamelen voor onderzoek voor kinderen die kanker krijgen”, vertelt Lennon, die deze maand 9 jaar wordt. “We willen kinderen met kanker niet in de kou laten staan.” Ook zijn vriend Siem Aijtink doet mee.

Sponsoren voor KiKa

Hoewel het niet vriest, is het met een paar graden boven nul geen aangenaam korte broeken weer. Het maakt Lennon niet uit. Hij gaat gewoon de straat op in zijn korte broek. En niet alleen naar school. “Ik ga ook langs de huizen en vraag of mensen willen sponsoren voor KiKa. Ik hoop dat ze gaan doneren.” Lennon was de afgelopen tijd al bezig voor KiKa en heeft al 2.300,- euro opgehaald.

Thuis ook...

Op de vraag of Lennon een lange broek aan doet als hij straks thuis is, schudt hij ontkennend zijn hoofd: “Zeker niet! Ik houd de korte broek gewoon aan."

18122023 Enter Korte broeken Lennon Ki Ka
Lennon (8) en Siem (9) in de korte broek op school om 'kinderen met kanker niet in de kou te laten staan'
Beeld: Roos Evers
icon_main_info_white_glyph

KiKa

KiKa investeert in onderzoek, het Prinses Máxima Centrum en voorlichting. Hierdoor komen er steeds betere medicijnen en behandelingen, hebben kinderen minder pijn tijdens behandelingen en is er meer kans op genezing.
Hoewel de overlevingskans stijgt, overleeft nog steeds overleeft 1 op de 5 kinderen deze ziekte niet. Eke donatie of actie om daarmee onderzoek te steunen is meer dan welkom.
www.kika.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.