Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Waarschuwingssysteem busbanen Hengelo in verband met veiligheid tijdelijk uitgeschakeld

231218 BM Waarschuwingssystemen busbanen op kaart
Op deze oversteekplaatsen is het de komende tijd opletten geblazen.
Beeld: Gemeente Hengelo

Sinds de introductie van de nieuwe elektrische bussen van Arriva werkt de aansturing van de waarschuwingssystemen bij de oversteekplaatsen van busbanen in Hengelo niet goed, laat de gemeente Hengelo weten. Het gaat hier om de systemen op de busroutes Weusthag, Binnenveld en Het Broek.

'Gevaarlijke situaties'

"Waarschuwingslichten gaan niet altijd aan, als er een bus aan komt rijden", laat een woordvoerder weten. "Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Daarom zijn de waarschuwingssystemen tijdelijk uitgeschakeld en zijn er extra verkeersborden geplaatst bij alle overgangen. Daarnaast is de maximumsnelheid op de volledige drie busroutes verlaagd naar 30 kilometer per uur."

Zeventien oversteekplaatsen

Het gaat in totaal om zeventien oversteken in de Willem de Kooningstraat, Johannes Vermeerstraat, Torenlaan, Stockholmstraat, Brusselstraat, Bronforelstraat (2x) en Elritsplein (2x) en de Fietsoversteekplaatsen aan de Hazenweg, Beneluxlaan, Scandinaviëlaan, Esbjergstraat, Aalststraat, Bastenakenstraat, Kolbleistraat en Kroeskarperstraat.

Oplossing in samenspraak

Samen met Arriva werkt de gemeente Hengelo aan een oplossing van dit probleem. "We streven ernaar om de problemen op korte termijn op te lossen. Helaas kunnen we op dit moment nog niet aangeven wanneer de problemen opgelost zijn."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.