Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Van judoën tot sushi maken: Actief Almelo biedt kinderen een week lang activiteiten aan in de kerstvakantie

231219 activiteiten kerstvakantie
Beeld: Avedan

De kerstvakantie komt eraan. Tussen alle feestdagen door zorgt Almelo ervoor dat de kinderen niet stil hoeven te zitten. Verschillende organisaties bieden activiteiten aan. Van knutselen tot judoën, er is voor ieder wat wils.

In samenwerking met de gemeente maken Avedan en Sportbedrijf Almelo het mogelijk om alle activiteiten gratis aan te bieden voor kinderen en jongeren. Van 2 tot en met 5 januari zijn er door de hele stad uitjes te vinden voor allerlei leeftijden.

Nieuwjaarsduik en Nerf Battle

Op dinsdag 2 januari kunnen jongeren van 12 tot en met 18 jaar in wijkcentrum De Schoppe in de Riet schoudertassen – ook wel Tote Bags genoemd – oppimpen. In de Trefhoek op het Sluitersveld schuiven kinderen aan voor een Knutsel XXL middag en om het nieuwe jaar in te luiden houdt Zwembad Het Sportpark een Nieuwjaarsduik. In Sporthal Windmolenbroek gaan jongeren de strijd tegen elkaar aan tijdens een Nerf Battle.

10 tellen in de rimboe

Woensdag 3 januari staat in het teken van sport en creativiteit. De Vakantie Kidsclub in de Eninver in Wierdensehoek geven verschillende workshops, zoals koken, sport en knutselen. In de Bibliotheek Almelo zit knuffelaap Bieba te wachten om gezellig met de kleintjes van 2 tot 6 jaar bij te kletsen over een bijpassend thema. Kinderen van 6 tot 9 jaar tellen af tijdens het spelletjes ’10 tellen in de rimboe’ in gymzaal Willem de Clerqstraat en ’s middags wordt er gejudood in sporthal Kamperfoeliestraat.

High Tea en sushi

De donderdag begint met een ontbijt in het in de Driehoek voor ouders met hun kinderen van 1 tot 6 jaar. ’s Middags kunnen kinderen van 6 tot 10 jaar hier een High Tea voorbereiden. Bij Sporthal de Schelfhorst leven kinderen zich uit tijdens het sportspektakel en houdt de IISPA een BMX-middag met trailshows en workshops. In de Eninver krijgen jongeren van 12 tot 18 jaar een kijkje in de Japanse keuken en mogen zij zelf sushi maken. In Zwembad Het Sportpark razen kinderen over een stormbaan tijdens de doe- en spelmiddag.

Actief Almelo dag

Vrijdag 5 januari, de laatste dag vol activiteit, voorziet Kaliber Kunstenschool en Avedan een Actief Almelo dag in de IISPA voor de leeftijden van 2 tot 5 jaar en 6 tot 12 jaar. Allerlei obstakels en attributen staan klaar waar de kinderen kunnen klimmen en klauteren. En mocht je er altijd al van hebben gedroomd om in de rol te kruipen van een zeemeermin, dan krijg je nu de kans om je in te schrijven voor Zeemeerminzwemmen in Zwembad Het Sportpark.

icon_main_info_white_glyph

Kerstvakantie vol activiteiten

In de kerstvakantie, 2 tot en met 5 januari, kunnen kinderen en jongeren zich inschrijven voor de gratis activiteiten binnen Actief Almelo. Aanmelden kan via www.actiefalmelo.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.