Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Grootschalige woningbouw in Enschedese wijk Boswinkel begonnen: 281 nieuwe huizen in 2025

Plaatsing Eerste vloer Boswinkel Oost Onshuis
Beeld: Ons Huis

Wie de afgelopen maanden in het oostelijke deel van de wijk Boswinkel rondliep zag voornamelijk een bouwval. Inmiddels is er schot in de zaak gekomen en is de start van de woningbouw begonnen. Op woensdag 13 december werd de vlag gehesen en de eerste vloerplaat gelegd door Yolanda Winkelhorst (directeur-bestuurder van Ons Huis), wethouder Jeroen Diepemaat en de bewonerscommissie Boswinkel.

In de Enschedese wijk worden in totaal zo’n 232 nieuwe huurhuizen gebouwd. Daarnaast komen er ook 49 koophuizen. De hele buurt is naar alle waarschijnlijkheid in 2025 klaar. Wethouder Jeroen Diepemaat is blij dat de start van de bouw van Oost-Boswinkel gevierd kan worden: “Straks is Boswinkel weer compleet met maar liefst 281 nieuwe woningen. Hiermee maken we Enschede klaar voor de toekomst.

Herstructurering Oost-Boswinkel

De herstructurering van Oost-Boswinkel is een project van een lange adem. Al dertien jaar geleden werd gesproken over de sloop- en nieuwbouwplannen. Uiteindelijk is De Woonplaats in 2014 begonnen met het slopen van 329 corporatiewoningen. Er zijn daarna 207 huizen (waarvan 115 sociale huur) teruggebouwd.

3 D afbeelding Boswinkel Oost wanneer het klaar is Onshuis
Beeld: Ons Huis

Nu is het de beurt aan Ons Huis om haar woningbestand in Oost-Boswinkel te vernieuwen. Het gaat grofweg om het gedeelte ten noorden van het wijkcentrum - tegenover het winkelcentrum Boswinkel en het woonzorgcentrum De Bleekhof van Livio.

icon_main_info_white_glyph

Ons Boswinkel

De bouw van de nieuwe wijk ‘Ons Boswinkel’ is online te volgen. Er worden regelmatig foto’s van de voortgang toegevoegd aan www.onsboswinkel.nl. Ook is hier meer informatie te vinden over de verschillende type huizen. Alle huurhuizen worden aangeboden op WoningHuren.nl. De volgende huizen komen in het voorjaar van 2024 op WoningHuren.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.