Verkeer
Stuur appje
Zoek

Laatste vergadering Losserse raad met Cia Kroon: ‘Rol van burgermoeder was je op het lijf geschreven’

Cia20 Kroon20 Gemeente20 Losser2002
Cia Kroon, burgemeester gemeente Losser
Beeld: Twente FM

Voor burgemeester Cia Kroon van de gemeente Losser was dinsdagavond 19 december haar laatste vergadering als raadsvoorzitter. Reden voor de raadsleden om binnen deze vergadering afscheid van haar als voorzitter te nemen. “We willen dit zo maar niet voorbij laten gaan”, aldus nestor Lies ter Haar, die haar namens de raad toesprak.

“De rol van burgermoeder was je op het lijf geschreven. Middenin de samenleving staan en daar ophalen wat er leeft en speelt en dit doorvertalen in het dagelijks werk. Dat is ook waar je voor stond.”

Verbinding

Ter Haar wijst er op dat Kroon verbinding zocht met de samenleving. “Directe lijntjes met onze inwoners, met verenigingen, organisaties, ondernemers en onze Duitse buren. Dat is de boodschap -zo heb ik ook in een aantal persoonlijke gesprekken begrepen- die je ons mee wilt geven.”

Coronacrisis

Het waren geen eenvoudige jaren waarin Cia Kroon het burgemeesterschap invulde. “De coronacrisis maakte het lastig. Digitaal vergaderen… het was wennen, en later hier in de raadszaal elk ons eigen bankje, keurig op anderhalve meter afstand van elkaar… het voelde als de schoolklas vroeger, waar je elk moment een standje kon krijgen. Het was een bijzondere tijd”, aldus Ter Haar.

“Van de persoon Cia nemen we géén afscheid, want die hopen we de komende jaren in onze Losserse samenleving nog vaak tegen te komen”

Zware tegenslag

“Maar ook op persoonlijk vlak had je een zware tegenslag wat jouw gezondheid betreft. Ook dit heb je op jouw eigen wijze opgepakt, gecommuniceerd en eigen kleur gegeven. Wij hebben bewondering voor de wijze waarop je dit gedaan hebt en hopen dat de toekomst wat dit betreft positief zal blijven uitpakken. Gezondheid en nabijheid van naasten, het lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet.”

Empathisch

Naast de rol als burgemeester en raadsvoorzitter, is Kroon ook een warme persoonlijkheid in contacten buiten de vergaderingen om, geeft de raadsnestor aan. “Empathisch en belangstellend voor de mens achter het raads- of commissielid en het is altijd oprecht gemeend.”

Afscheid burgemeester

Ter Haar bedankt namens de hele raad Cia Kroon voor haar inzet en betrokkenheid. “We nemen vanavond afscheid van je als voorzitter van de raad. Het afscheid van jou als burgemeester van onze mooie gemeente komt nog. Niet in de vorm van een buitengewone raadsvergadering, maar in een wat informelere setting, waarbij je ook nadrukkelijk de samenleving en het personeel wilt betrekken.”
“Van de persoon Cia nemen we géén afscheid, want die hopen we de komende jaren in onze Losserse samenleving nog vaak tegen te komen.”

Cia Kroon werd op 7 februari 2018 geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Losser. Op 7 februari 2024 stopt ze officieel.

Cia20 Kroon20 Gemeente20 Losser2002
Lees ook
Burgemeester van Losser Cia Kroon stopt ermee
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.