Verkeer
Stuur appje
Zoek

Heracles Almelo presenteert Erwin van de Looi als opvolger van John Lammers

Erwin van de Looi
Beeld: Orange pictures

Heracles Almelo heeft de opvolger van de ontslagen trainer John Lammers binnen. Erwin van de Looi tekende voor anderhalf seizoen op Erve Asito. Zijn laatste klus was bij Jong Oranje en in die hoedanigheid werkte hij bij de KNVB ook samen met Nico-Jan Hoogma, de huidige technisch directeur van Heracles.

“Ik ben blij om hier te zijn en ik kijk ernaar uit om hier aan de slag te gaan”, zegt Van de Looi bij zijn presentatie. “Ik ken Heracles Almelo als een energieke ploeg die goed voetbal speelt en veel wisselwerkingen heeft met het publiek. Daar sta ik ook voor en ik wil dit graag samen met de mensen hier koppelen aan positieve resultaten.”

Directe handhaving

“Met Erwin halen we een goede trainer binnen die organisatorisch sterk is naar spelers en staf”, reageert technisch directeur Nico Jan Hoogma. “Hij heeft een duidelijke positieve voetbalvisie die hij gestructureerd weg kan zetten binnen de groep. Wij denken dat Erwin de voetbalontwikkeling van onze ploeg vooruit kan helpen en directe handhaving in de Eredivisie kan bewerkstelligen.”

Van de Looi zal op 2 januari voor de eerste keer voor de groep staan. Een dag later vertrekken de Heraclieden voor een trainingskamp naar het Spaanse Marbella.

FC Groningen

Van de Looi was eerder trainer bij FC Groningen en Willem II. Met FC Groningen won hij in 2015 de KNVB Beker ten koste van PEC Zwolle. Van 2018 tot afgelopen zomer was hij trainer bij Jong Oranje. Als voetballer kwam hij uit voor Vitesse, Den Bosch, NAC, Stuttgarter Kickers en Groningen.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.