Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Eerder dan gepland: Starbucks opent deuren in Enschedese binnenstad

Starbucks bekertje Pexels
Beeld: Pexels

Koffieliefhebbers kunnen vanaf deze vrijdag in de Enschedese binnenstad terecht bij het nieuwe filiaal van Starbucks op het Van Heekplein. De opening van de koffiezaak stond gepland voor januari 2024, maar de wereldwijd bekende keten opent dus nog voor de feestdagen haar deuren. Het tweede filiaal van Enschede komt in het pand tussen de Primark en Søstrene Grene.

Dat Starbucks in de Enschedese binnenstad komt was al geruime tijd bekend, maar een datum nog niet. In de eerste weken van dit kalenderjaar kwam het nieuws naar buiten dat er een invulling is gekomen voor het pand op het Van Heekplein. Daarna was het, op de verbouwingen na, muisstil over de definitieve openingsdatum.

Educatieve functie

De koffieketen richt zich naast het winkelend publiek ook op studenten. "De Starbucks is zeer geschikt voor bezoekers die willen studeren of werken, maar biedt ook ruimte voor de perfecte rustpauze voor iedereen die in het stadscentrum aan het winkelen is", zegt Christian Gurria, General Manager Starbucks Netherlands. Hierbij kun je denken aan een wifi-netwerk en genoeg stroompunten.

Goodiebag

Starbucks zal op de dag van de opening haar bezoekers feestelijk ontvangen. Zelfs voor de eerste honderd bezoekers ligt er een speciale goodiebag klaar. De koffiezaak zal vrijdagochtend om 10.00 uur open gaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.