Verkeer
Stuur appje
Zoek

Oliebollenfestival 2023: 'Dit jaar staat het festival in het teken van het vervullen van wensen'

Oliebol
Beeld: Pixabay

Voor het vierde jaar op rij wordt in Oldenzaal het Oliebollenfestival gehouden. Het festival staat dit jaar in het teken van het vervullen van wensen. “Daarbij bakken we ook oliebollen en kniepertjes”, vertelt Rosanne Veld, mede-organisator van het Oliebollenfestival, tijdens de ochtendshow van Twente FM.

Voor kinderen is er diezelfde dag een speciaal festival: het Mini Oliebollenfestival. “We hebben een oliebollen disco en een oliebollen clown", vertelt Veld. Van 10.00 tot 14.00 uur is het festival geopend voor kinderen. Na de middag wordt het Mini Oliebollenfestival omgetoverd tot de laatste vrijdagmiddagborrel van het jaar.

4500 Oliebollen

Voorgaande jaren werden er gemiddeld 4500 oliebollen en 2000 kniepertjes gebakken. “Ik ga zelf geen oliebollen bakken, daar hebben we mensen voor. Zij kunnen echt de lekkerste oliebollen maken”, zegt Veld. Door de jaren heen wordt dit evenement steeds meer bezocht. “Het wordt steeds drukker, dat is natuurlijk super leuk, maar daar komt ook meer organisatie en coördinatie bij kijken.” Ruim twintig vrijwilligers zetten zich dit jaar in voor het Oliebollenfestival.

Wensen vervullen

“Om dit jaar wensen te vervullen kun je ‘vriend van kracht' worden”, legt Mark Oude Bekke uit, mede-organisator van het festival. Voor 85 euro kun je ‘vriend van kracht' worden en tijdens het Oliebollenfestival een wens opsturen. “Voor iemand die een steuntje in de rug nodig heeft, een weekendje weg kan gebruiken of wil beginnen aan het rijbewijs.” Onder alle ‘vrienden’ wordt dan een gelijke verdeling gemaakt om zoveel mogelijk wensen te vervullen.

Op 29 december kun je voor oliebollen en/of kniepertjes terecht bij Cafe ‘t Hypotheekje, Marktstraat 6 in Oldenzaal. Ook kun je oliebollen bestellen via: www.kracht-werkt/oliebollen


Audiofragment
Oliebollenfestival 2023 | Rosanne en Mark
.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.