Verkeer
Stuur appje
Zoek

Kinderen plaatsen tijdcapsule als eerste bouwhandeling voor nieuwe Kindvoorziening Geesteren

Symbolische bouwhandeling
Beeld: Gemeente Tubbergen

Kinderen van Aloysiusschool, Kinderopvang De Boerderij en BSO De Bengels maakten samen een tijdcapsule, die donderdag 21 december symbolisch in de fundering van de te realiseren nieuwe Kindvoorziening Geesteren werd geplaatst.

De plaatsing was onderdeel van de officiële eerste bouwhandeling voor de kindvoorziening, die een nieuw onderkomen biedt aan de Aloysiusschool en Kinderopvang De Boerderij. Na een participatief verlopen voortraject, is de schop in de grond gezet.

Modern schoolgebouw

De huidige Aloysiusschool in Geesteren maakt grotendeels plaats voor een modern schoolgebouw, samen met de kinderopvang. Door in de hoogte te bouwen, heeft de nieuwe voorziening minder ruimte nodig dan de huidige situatie, waardoor er ruimte vrijkomt voor de bouw van acht levensloopbestendige woningen aan de noordkant van het plangebied, op Plan Aloysius Kampboer.

Tijdcapsule

De bijzondere handeling werd verricht door de kinderen van de Aloysiusschool, Kinderopvang De Boerderij en BSO De Bengels. Samen hebben zij een tijdcapsule gemaakt, gevuld met foto’s, verhalen en zelfgemaakte tekeningen, die symbolisch in de fundering werd geplaatst.
In dit gezelschap bevonden zich ook wethouder Hilde Berning-Everlo, bestuurder TOF Onderwijs Bart Roumen, Gerard van de Kuil, directeur van de school en Irma Lohuis, directeur van Kinderopvang De Boerderij.

Samenwerking

Wethouder Hilde Berning-Everlo: “Gisteren markeerde niet alleen de start van de bouw, maar ook het begin van een nieuw hoofdstuk voor onze gemeenschap. Samenwerking tussen overheid, onderwijs en kinderopvang is cruciaal voor de ontwikkeling van onze jeugd”, aldus wethouder Hilde Berning-Everlo. “We hebben er vertrouwen in dat al die kinderen straks in een prachtig nieuwe school kunnen spelen, leren en samenwerken. Wie weet worden zij later zelf wel bouwvakker, architect of leerkracht. Ik kijk ernaar uit hoe dit project zal bijdragen aan een levendige toekomst voor Geesteren.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.