Verkeer
Stuur appje
Zoek

Oud-directeur Kanjer Wens krijgt 9 jaar cel en tbs voor ontucht met minderjarigen

Justice g5e5b3a9e7 1920
Beeld: Pixabay

Peter V. uit Almere moet negen jaar de cel in voor ontucht en misbruik van dertien minderjarige jongens uit onder meer Hengelo, Hilversum en Almere. Dat hoorde V. vandaag in de rechtbank in Lelystad. Ook krijgt hij tbs met dwangverpleging, die pas eindigt als hij geen gevaar meer is voor anderen.

De 55-jarige ontuchtpleger was directeur van het Almeerse Kanjer Wens. De jongens, tussen de acht en dertien jaar oud, waren toevertrouwd aan de zorg van de voormalige directeur. Deze stichting organiseerde dagjes uit voor chronisch of ernstig zieke kinderen. Ook via zijn functies bij sportverenigingen kwam V. in contact met jongens die aangifte deden.

Nadat de zaak van Peter V. in de openbaarheid kwam, staakte Kanjer Wens alle activiteiten en kwamen meer aangiftes binnen bij de politie.

Seksueel roofdier

Het Openbaar Ministerie eiste in november 12 jaar cel en tbs met dwangverpleging. De officier van justitie bestempelde V. toen als 'seksueel roofdier op zoek naar een prooi'. Ook wilde het Openbaar Ministerie dat Peter V. een contactverbod krijgt met de slachtoffers voor de duur van vijf jaar.

De advocaat van Peter V. wilde vrijspraak voor bijna alle verdenkingen. De verklaringen zouden ongeloofwaardig zijn en er zou niet genoeg steunbewijs zijn. De rechtbank is het daar niet mee eens. De slachtoffers hebben verschillend en onafhankelijk verklaard, van een complot is niets gebleken, meldt Omroep Flevoland.

Gefilmd

Peter V. ontkende tijdens de inhoudelijke behandeling bijna alle beschuldigingen. Het enige wat V. toegeeft, is dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan seks met een, volgens hem, zestienjarige jongen. Die seks is namelijk gefilmd. De rechtbank zegt dat de jongen jonger is, veertien of vijftien.


V. was vanmiddag aanwezig bij de uitspraak, waar de voorzitter bij aanvang al duidelijk maakte dat het op een veroordeling zou uitlopen. Na het doornemen van alle aangiftes, hoorde V. aan dat hij negen jaar cel en tbs krijgt.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.