Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wateroverlast: Dinkel en Regge buiten de oevers

20231224 dinkel03
De Dinkel bij Losser
Beeld: News United

De medewerkers van Waterschap Vechtstromen draaien op dit moment overuren om het overvloedige water in Twente af te voeren en verstoppingen te bestrijden, in een poging ernstige wateroverlast te voorkomen.

Buiten oevers

De aanhoudende regen, in combinatie met water uit Duitse rivieren zoals de Dinkel, zorgt ervoor dat beken en rivieren op diverse locaties buiten hun oevers treden, wat lokaal tot overlast leidt. Afgewaaide takken en bladeren verergeren de situatie door roosters en ondergeleiders te verstoppen. Met name rond de Dinkel ondervindt het gebied hinder en overlast door ondergelopen wegen, fietspaden en weilanden.

Regge buiten de oevers
De Regge bij Enter
Beeld: Vechtstromen

De weersvoorspelling voorspelt verdere neerslag in de komende dagen. Door verzadigde bodems stroomt het water direct naar de watergangen. De verwachting is dat de hoogste waterstanden in de rivieren de Dinkel en de Regge zich in de loop van de kerstdagen zullen voordoen.

Waakzaamheid

Waterschap Vechtstromen roept omwonenden op tot waakzaamheid en treft maatregelen om de gevolgen van de wateroverlast te beperken.

20231224 dinkel01
Beeld: News United
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.