Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hoogwater: piek komende dagen verwacht in Dinkel en Regge

20231225 04 losser
Beeld: News United

Waterschap Vechtstromen houdt er rekening mee dat de waterpeilen nog wat verder stijgen. De hoogste standen worden rond 27 december verwacht en de rivieren gaan ook nog breder uitwaaieren, zo laat Vechtstromen weten.

Dinkel

Bij Gronau heeft de Dinkel momenteel een afvoer van circa 25 m3 per seconde wat eens in de 10 jaar voorkomt volgens het waterschap. De verwachting is dat de afvoer van de Dinkel hoog blijft, maar wel zal stabiliseren.

20231225 01 losser
Beeld: News United

De omgeving van de Hoofdstraat, Beerninksweg, Klootschietersbaan, Kolkersweg, Grensweg, Gilderhauserweg in Losser zijn overstroomd. Meerdere wegen afgesloten maar veel verkeer negeert de border om te komen kijken naar de overstromingen.

20231225 02 losser
Beeld: News United

Regge

De midden Regge heeft extreem hoog water net als de beneden Regge. Door de aan durende regenval kan de Regge dus opnieuw gaan stijgen.

Samenwerking

Het waterschap gaat, om het hoge water in goede banen te leiden, goed in de gaten houden hoe veel water vanuit Duitsland Nederland inkomt. Vechtstromen heeft 'nauw contact' met de Duitse partner om het water in een grensoverschrijdend stroomgebied ook goed in beeld te hebben en houden.

20231225 03 losser
Beeld: News United
20231226 01 dinkel
Beeld: rtv not pg

Waterschap Vechtstromen

De medewerkers van Waterschap Vechtstromen zijn druk doende het water in Twente goed in de gaten te houden. Dinsdagmorgen werd er een storing verholpen bij het waterkruispunt Dinkel/Omleidingskanaal.

20231226 02 waterschap
Beeld: rtv not pg
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.