Verkeer
Stuur appje
Zoek

Turvenloop Langeveen start zaterdag met allereerste editie van News Outside G-run

Turvenloop 2019
Turvenloop 2019
Beeld: N. Wesselink

De allereerste editie van de News Outside G-run start zaterdag 30 december om 14.30 uur. “De G-run is een nieuw onderdeel van de Turvenloop”, vertellen Ben Boerrigter en Marcel Pegge in het radioprogramma Twente wordt Wakker.

Audiofragment
Turvenloop 2023 | Ben & Marcel
.

Boerrigter en Pegge zitten in de organisatie van de Turvenloop, waarvan zaterdag 30 december de negende editie wordt gehouden. “Hoeveel kilo’s we eraf lopen? Als het aan mij ligt, 5 kilo”, zegt Pegge lachend. “Maar ik denk niet dat dat lukt; als organisatie zijn we druk genoeg om alles op de rit te houden.” Hardlopen door de organisatoren zelf gaat em niet worden.

“Carnaval is niet alleen drinken en feesten, maar ook bewegen en sporten”

Samenwerking

De Turvenloop begon als samenwerking tussen Fysiotherapie Langeveen Manderveen en Carnavalsvereniging de Turftrappers. In beide organisaties was men op zoek naar mogelijkheden om te bewegen door het organiseren van een hardloopwedstrijd of een wandeltocht. Zo kwam de samenwerking tot stand. “Carnaval is niet alleen drinken en feesten, maar ook bewegen en sporten”, benadrukt Pegge.

Kidsrun

De Turvenloop werd een succes en breidde zich qua onderdelen geleidelijk aan uit. Er kwam een Kidsrun, de bedrijvenloop werd vervangen door een teamsloop en dit jaar is er voor het eerste een G-run, voor mensen met een beperking.

“Meedoen is belangrijker dan winnen. Mensen in beweging te krijgen is ons doel”

Aangepast sporten

“De Vereniging Aangepast Sporten Tubbergen benaderde ons. De club had ook met andere lopen meegedaan, en de deelnemers waren bijzonder enthousiast. Wij waren ook direct enthousiast, ook al vanwege ons motto: ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’. Mensen in beweging te krijgen is ook ons doel”, aldus Boerrigter.

Laatste week van het jaar

De Turvenloop wordt indien mogelijk gehouden op de laatste zaterdag van het jaar. “Dat lukt niet altijd, vorig jaar was het evenement op een vrijdag. Maar wel het liefst in de laatste week van het jaar. Dan zitten we met de Turvenloop ook in de periode van carnaval.” De organisatie verwacht tussen de 400 en 500 deelnemers.

Startschot om 13.11

Sleutelprins Thijs van carnavalsvereniging de Turftrappers geeft het startschot voor de hardlopers, om 11 minuten over één. Andere hoogheden uit de naburige kerkdorpen komen ook en wandelen mee.
De wandelaars kunnen beginnen vanaf 09.00 uur.

Aanmelden

Wandelaars kunnen zich op de dag zelf aanmelden. Er zijn meerdere routes, allemaal gepijld.
Hardlopers kunnen zich op de dag zelf aanmelden tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd. Hardloopteams dienen zich aan te melden via het e-mailadres op de website www.turvenloop.nl

Start en finish

De inschrijving van zowel de hardloopwedstrijd als de wandelroute vindt plaats bij café restaurant zaal Waaijer, Hardenbergerweg 275 te Langeveen.
Start en finish zijn op centrumplein de Drieschicht in Langeveen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.