Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Drukbezochte Speedsoccercup in Enschede: ‘Een feestje voor de jongeren’

Eddy Ceben Harun Gauri bij de Speedsdoccercup Julian Vriend
Beeld: Julian Vriend

In de Enschedese Performance Factory zijn de eerste dagen van de Speedsoccercup volgens de oprichters Eddy Ceben en Harun Gauri een waar succes. Zo’n vierhonderd deelnemers verzamelen zich de dag voor Kerst en deze woensdag in de Enschedese hal. Dit om te strijden voor prijzen, maar ook om veel plezier met elkaar te hebben.

Tussen de voetballende jeugd en het gebrul van fanatieke ouders lopen trotste eigenaren van de Speedsoccercup Ceben en Gauri rond. De één met een microfoon aan zijn mond roepende dat de scheidsrechters mogen afronden, de ander druk in gesprek met ouders. “De sfeer is bijzonder goed. Op zaterdag was het alleen nog véél drukker omdat het een weekenddag was”, zegt Gauri.

Drukte van jewelste

Die drukte zagen ze aan het aantal inschrijvingen van teams. “Er waren veel teams die mee wilden doen. Er stonden zelfs zes teams op de reservelijst”, zegt oprichter Ceben. “Ik werd om half zes ’s ochtends nog geappt of er nog een team uit Hengelo mee kon doen. Gekkenwerk.” Op het toernooi namen de teams het tegen elkaar op in de poulefase. Daarna kwam de knock-out fase.

 • Voetballers bezig tijdens Speedsoccercup 3 Julian Vriend
  Beeld: Julian Vriend
 • Voetballers bezig tijdens Speedsoccercup Julian Vriend
  Beeld: Julian Vriend
 • Voetballers bezig tijdens Speedsoccercup 5 Julian Vriend
  Beeld: Julian Vriend
 • Voetballers bezig tijdens Speedsoccercup 4 Julian Vriend
  Beeld: Julian Vriend
 • Ouders bij Speedsoccercup Julian Vriend
  Beeld: Julian Vriend
 • Voetballers bezig tijdens Speedsoccercup 2 Julian Vriend
  Beeld: Julian Vriend

Alle leeftijden

De Enschedeërs organiseren verschillende versies van de Speedsoccercup. “Voor bijna alle leeftijden één”, zegt Ceben. Op de woensdagochtend zijn de jongens onder acht, ‘s middag speelt een combinatie van jongens onder elf en twaalf in de zaal in Enschede. “Dan gaat het er hard aan toe en kunnen de mensen echt genieten van de trucjes.”

icon_main_info_white_glyph

Over speedsoccer

Speedsoccer wordt in een zaal gespeeld, maar is niet hetzelfde als zaalvoetbal. Het wordt gespeeld op kunstgras met een boarding langs de kant en een net eroverheen, zodat de bal niet uit kan en altijd in het spel blijft. Alleen na een doelpunt wordt er afgetrapt.

Druk schema

Stilzitten doen de beide Enschedeërs niet. Het volgende toernooi ligt alweer op de loer. Op zaterdag 30 december spelen ze een versie voor meisjes onder 15. In 2024 staat pas midden-januari een toernooi op de planning. Dan zijn de jongens onder negen en jongens onder tien aan de beurt. “En daarna gaan we weer druk bezig met de nieuwe planning”, lacht Ceben.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.