Verkeer
Stuur appje
Zoek

150 scouts doen mee aan zwerfhike door Noordoost Twente

20231228 winterhike
Beeld: News United | Kevin Sand

150 scouts deden mee aan zwerfhike door Noordoost Twente. De start was in Almelo, de overnachting in de sporthal in Weerselo en de finish in Beuningen.

Het startpunt van de winterhike was het Natuurhus. Er waren 75 koppels (150 deelnemers) die mee hebben gedaan aan de tocht. De hike wordt gelopen aan de hand van diverse hike-technieken zoals kaart, kompas, schetsen. Onderweg maakten de scouts diverse opdrachten en moest van de gehele hike per koppel een logboek gemaakt worden. Onderweg waren er meerdere posten ingericht waar de praktische en theoretische kennis van de Scouts werden getoetst. Het eindpunt van de winterhike was dit jaar het Sterrebos in Beuningen.

icon_main_info_white_glyph

Zwerfhike Twente

De winterhike wordt al sinds 1959 gelopen en georganiseerd door de kerngroep van de Sir Edmund Hillary Stam (Scoutinggroep). Scouts uit heel Nederland komen naar Twente voor deze tweedaagse zwerftocht door het mooie Twentse landschap.

20231228 winterhike01
Beeld: News United | Kevin Sand

Het koppel dat het hoogst eindigt kreeg de wisseltrofee, de Sir Edmund Hillary Stam pikhouweel. Deze werd uitgereikt tijdens de traditionele boerenkoolmaaltijd als afsluiting van het evenement.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.