Verkeer
Stuur appje
Zoek

Keuze uit groot aantal toppers bij Sportverkiezing Oldenzaal 2023

Sportverkiezing
Karlien Huiskes is genomineerd voor de titel Sportvrouw van het jaar. Ze won goud tijdens het WK kettlebell in Hongarije op het onderdeel biathlon. Ze was al eens sportvrouw van het jaar 2021.
Beeld: Eigen foto

Voordat op zaterdag 6 januari in zaal Rouwhorst in Oldenzaal de vraag wordt beantwoord wie is verkozen tot de 69ste Stadsprins van de Boeskoolstad, staat in diezelfde zaal Rouwhorst een dag eerder nog een belangrijke verkiezing op het programma: de Sportverkiezing 2023. Voor de 34ste keer alweer wordt vrijdagavond bekend gemaakt wie zijn verkozen tot sportman, -vrouw en -ploeg van het jaar, wie de Aanmoedigingsprijs verdient, alsmede de eretitel Jeugdsportploeg.

Audiofragment
Sportverkiezing Oldenzaal | Jeroen Keizer
.

Aandragen kandidaten

Volgens organisator Jeroen Keizer valt er genoeg te kiezen, want voor de Aanmoedigingsprijs zijn maar liefst zes aanstormende talenten genomineerd, voor Sportploeg ook zes, voor Jeugdsportploeg vier, voor Sportvrouw drie en voor Sportman twee. Verenigingen kunnen zelf een kandidaat aandragen voor de Sportverkiezing. “Wij kijken dan of iemand ook echt kans maakt op de titel. Als ze daar nog niet echt aan toe zijn, zeggen wij vaak: wacht nog een jaar.”

Geen Sanne of Jill

Belangrijk criterium voor deelname aan de Sportverkiezing is dat een sporter of sportploeg ingeschreven staan in de gemeente Oldenzaal. Keizer: “Sanne Wevers en Jill Roord kunnen daarom niet meer meedoen.” Een selectiecommissie is het hele jaar bezig om, naast de door verenigingen genomineerden, zelf geschikte sporters of sportploegen te selecteren. Keizer: “De selectieleden hebben elk hun eigen tak van sport. Dus ze hoeven niet alle sporten te volgen. Er zijn verschillende criteria: bijvoorbeeld is er een kampioenschap behaald, gaat het om een unieke prestatie, hoe vaak wordt er getraind?”

De genomineerden

De genomineerden in de verschillende categorieën voor de Sportverkiezing Oldenzaal 2023 zijn:

Sportvrouw: Eva Oude Elberink (voetbal), Karlien Huiskes (kettlebell), Mayke van Tintelen (zwemmen).

Sportman: Gijs Boerrigter (hardlopen), Thom Olde Weghuis (voetbal)

Aanmoedigingsprijs: Anne Gelevert (voetbal), Tijn Peters (voetbal), Max Oude Egberink (klootschieten), Saar Schepers (hockey), Siem de Zeeuw (zwemmen), Jurre van Nederpelt (mountainbike).

Sportploeg: LEZ Family (hiphop dansen), Quick ’20 Heren 1 (voetbal), Zwemselectie OZPC, Damesteam KV Vooruitzicht (klootschieten), Eurosped Pollux Heren 1 (volleybal) en Quick’20 Vrouwen 1 (voetbal).

Jeugdsportploeg: Bully MO 16-1 (hockey), Jeugdteam Vooruitzicht (klootschieten), Eurosped Pollux meisjes C1 (volleybal) en Quick’20 JO 19-1 (voetbal).

icon_main_info_white_glyph

De ontknoping van de Sportverkiezing Oldenzaal 2023 vindt vrijdagavond 5 januari plaats in zaal Rouwhorst. Aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.