Verkeer
Stuur appje
Zoek

Jaimi van Essen uit Losser kandidaat wethouder voor gemeente Deventer

Jaimi van Essen 1
Beeld: Gemeente Losser

Wethouder Jaimi van Essen (D66) is kandidaat om wethouder te worden in de gemeente Deventer. Binnenkort stemt de gemeenteraad in Deventer over zijn kandidatuur.

Jaimi van Essen (30) is sinds maart 2019 wethouder in de gemeente Losser. Daarvoor zat hij in de gemeenteraad, als raadslid en fractievoorzitter.

Mooie projecten

“Met veel plezier heb ik in de gemeente Losser aan vele mooie projecten mogen werken. Van duurzaamheid en het beter beschermen van ons mooie landschap tot de centrumplannen voor de verschillende dorpen. Daar hebben we echt het verschil kunnen maken”, aldus Van Essen.

Nieuwe uitdaging

"Ik ben heel trots op wat we samen met inwoners en de organisatie hebben bereikt. Het gevoel bij mijn vertrek is dubbel, maar na bijna 10 jaar politiek actief te zijn geweest in Losser kijk ik uit naar een nieuwe uitdaging in Deventer.”

Verrast over plotseling vertrek

Marian Oosterbroek (loco-burgemeester): “We zijn natuurlijk verrast over het plotselinge vertrek van Jaimi van Essen naar Deventer. Maar het is een mooie stap voor hem, die we hem zeer gunnen. In Losser hebben we de zaken goed op orde, dus ons werk gaat gewoon door. Ik vind het daarbij mooi om te zien dat Losser blijkbaar een goede plek is om het bestuurdersvak te leren. Diverse bekwame bestuurders hebben we in de laatste jaren zien doorstromen naar een andere gemeente, het bedrijfsleven of de Tweede Kamer.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.