Verkeer
Stuur appje
Zoek

Stichting AED Rossum verzoekt inwoners Rossum dringend om tientje per jaar

Letterlijk van levensbelang 3
De 16 AED's zijn geplaatst.
Beeld: Stichting AED Rossum

De 16 nieuwe AED’s voor Rossum, Volthe en Lemselo zijn zaterdag 30 december in ontvangst genomen en afgelopen week geplaatst. Stichting AED Rossum roept nu de inwoners op om jaarlijks een tientje te doneren voor onderhoud en toekomstige vervanging, vertelt voorzitter Wim Nijhuis in het radioprogramma Twente wordt Wakker.

Audiofragment
Zestien nieuwe AED’s in Rossum na luiden noodklok | Wim Nijhuis
.

Overleg kerkdorpen

Het had wat voeten in de aarde voordat het geld bij elkaar was om de 16 Automatische Externe Defibrillatoren te kunnen vervangen. Er was 25.000 euro nodig, en het duurde even voor dat geld bij elkaar was gebracht. Nijhuis: “Van de gemeente krijgen we als stichting een klein beetje subsidie, hooguit voor gering onderhoud. Nieuwe AED’s kun je er niet van betalen. We hebben overleg gehad met alle kerkdorpen in de gemeente Dinkelland om daar een regeling voor te treffen, maar de gemeente wil dat niet.”

“We gaan deze maand acties voeren om inwoners ertoe te bewegen dat tientje per jaar over te maken”

Onderhoud en vervanging

Om in de toekomst het onderhoud veilig te stellen, en ervoor te zorgen dat over een aantal jaren ook deze nieuwe AED’s vervangen kunnen worden, doet de stichting een dringend beroep op de inwoners van Rossum. Volthe en Lemselo, 10 euro per jaar te doneren. “We gaan deze maand acties voeren om inwoners er toe te bewegen dat tientje per jaar over te maken”, aldus Nijhuis.

Oefenavonden

De stichting houdt dit jaar ook informatie- en oefenavonden in het Kulturhus, waar alle geïnteresseerde inwoners informatie kunnen krijgen over dit draagbare apparaat, dat ingezet wordt om het hartritme te herstellen bij een hartstilstand.

icon_main_info_white_glyph

De stichting AED Rossum is jaren geleden opgericht om een dekkend netwerk van de levensreddende apparaten in Rossum en haar twee buurtschappen te garanderen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.