Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Volleybalfinale Twente Cup in Almelose IIspa beleeft zinderende apotheose

Twente Cup Volleybal
De dames van Apollo 8 (rechts) gaven VC Zwolle goed partij in Almelo
Beeld: Sportbedrijf Almelo

Geen Almelose inbreng dit jaar tijdens de vijfde editie van de Twente Cup in de IIspa. Wel een superspannende finale tussen de volleybalsters van de twee deelnemende eredivisionisten Apollo 8 uit Borne en dames van Djopzz VC Zwolle.

De dames uit Zwolle trokken na een spannende eindstrijd aan het langste eind en keerden met de wisselbeker én een cheque van 400 euro terug naar huis. De aanwezigheid van een niet-Twents team in het Almelose toernooi had te maken met het ontbreken van eredivisionist Eurosped uit Vriezenveen, dat de laatste drie edities won, maar inmiddels is opgeheven.

”We kwamen bij VC Zwolle uit, omdat Dynamo Tubbergen niet in de gelegenheid was en we toch het aantal van zes teams nodig hadden. Het heeft een mooie strijd van hoog niveau opgeleverd voor het publiek met uiteindelijk ook een mooie winnaar”, luidde de conclusie van Sander ten Tusscher van Sportbedrijf Almelo, dat de Twente Cup in samenwerking met volleybalvereniging Aastad organiseert.

Tornado Geesteren

DeVoKo, Rivo en Set-Up ’65 waren de drie Twentse deelnemers uit de Topdivisie en Tornado Geesteren deed mee als enige eerstedivisionist. Het Ootmarsumse Set Up ’65 won de strijd om de derde plek van tegenstander Rivo uit Rijssen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.