Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Van kunstijs op het Almelose Marktplein naar echt ijs op het weiland, wellicht kan het deze week

Samen met pappien de laaste rondjes Almelo on Ice
Samen met pappie de laatste rondjes Almelo on Ice
Beeld: Sportbedrijf Almelo

Zondag werden in Almelo de laatste rondjes op de kunstijsbaan op het Marktplein gereden. Vanaf vrijdag 8 december passeerden meerdere duizenden schaatsliefhebbers de entree.

Werd de ijsvloer in de laatste maand met buitentemperaturen van ver boven de 0 graden Celsius opgevroren, diezelfde vloer moest zondag door een ‘omgekeerde’ vriesmachine bij 39 graden boven 0 worden ontdooid. ”We hebben het weer meegehad”, liet de dienstdoende ijsmeester weten. ”En als het een beetje meezit kan de ijspret de komende dagen op natuurijs worden voortgezet.”

Vaste grond

Bij Sportbedrijf Almelo dat namens de gemeente een maandlang Almelo On Ice verzorgde, wordt de wens geuit om na drie edities met een ijsbaan op een ponton in de havenkom een paar meter verderop naar het Marktplein te verhuizen. ,,Voor Almelo Waterstad is deze drijvende ijsbaan een sterk staaltje stadspromotie. Verplaatsing naar de vaste grond van het Marktplein scheelt daarentegen behoorlijk in de kosten en biedt mogelijkheden om de ijsbaan nog aantrekkelijker te maken.”

Onbeheerde baantjes

IJsverenigingen in de hele regio staan op scherp met de voorspelde vorst op komst die de komende dagen ook overdag lijkt aan te houden. Ook in Almelo en omliggende dorpen als Bornerbroek en Aadorp worden ondergelopen weilanden goed in de gaten gehouden. IJsmeesters van schaatsclubs waarschuwen met nadruk dat schaatsen op onbeheerde baantjes ook een risico inhoudt.

Gevaarlijk

Zoals in Bornerbroek waar ijsbaan ’t Linthorst aan de Weersweg permanent is gesloten wegens een nieuwe bestemming van de locatie. In het natuurgebied net buiten Bornerbroek richting Almelo, waar de beek de Bornerbroekse Waterleiding overgaat in De Doorbraak, liggen veel ondergelopen stukken weiland langs de wandelroute. Die gaan over in dieper water van De Doorbraak. Dat maakt schaatsen op plekken als deze gevaarlijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.