Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Hengelose IJsclub verwacht dat er donderdag geschaatst kan worden aan de Van Alphenstraat

240108 combibaan FOTO BART SLOTMAN van SLOTMAN MEDIA
Zaterdag is de baan onder water gezet.
Beeld: BART SLOTMAN / SLOTMAN MEDIA

De verwachtingen zijn goed, maar zijn ze goed genoeg? Bob Groenewoud, voorzitter van de Hengelose IJsclub, rekent de komende dagen én nachten op de weergoden: "Als het meezit, kunnen we donderdag schaatsen op onze mooie combibaan. Ik heb m'n agenda voor die dag in elk geval alvast leeggemaakt."

Schoon geveegd

Vrijdag is er hard gewerkt om de combibaan schoon te vegen en onder water te zetten. Zaterdagmorgen stond de baan vol water. Vanaf dat moment moest de vorst zijn werk gaan doen. Afgelopen nacht vroor het lichtjes, waardoor de ijsdikte vanmorgen 0,50 centimeter bedroeg met hier en daar nog wat open plekken. Dat moet de komende dagen beter worden: er komen nachten aan met zo'n 5 graden vorst.

IJsmeesters

Een paar nachten matige vorst en overdag temperaturen net onder het nulpunt moeten voldoende zijn voor een mooie ijsvloer vanaf komende donderdag, verwacht Bob Groenewoud: "Woensdag gaan onze ijsmeesters serieus naar de ijsdikte kijken en als het dan 3 centimeter dik is, halen we donderdagmorgen het water onder het ijs weg en laten we de ijsvloer op de combibaan zakken. Dan kunnen we daarna open."

icon_main_info_white_glyph

Stoplicht op groen?

Weten wanneer de ijsbaan opengaat? Uiteraard houdt 1Twente het in de gaten, maar het allerlaatste nieuws is te lezen op de site van de Hengelose IJsclub: als het stoplicht daar op groen staat, is de baan open.

Van Alphenstraat

Eind november heeft de club ook al voorbereidingen getroffen om open te kunnen, nadat het een paar nachten lichtjes vroor. Toen was de ondergrond echter nog niet koud genoeg en was al snel duidelijk dat de poorten aan de Van Alphenstraat dicht zouden blijven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.