Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Duitse boeren in protest: afritten B54 bij Gronau geblokkeerd

Whats App Image 2024 01 08 at 11 02 49
Beeld: 112Twente/News United

Automobilisten die maandagochtend richting Gronau rijden, kunnen te maken krijgen met verkeershinder. Duitse boeren hebben uit protest tegen landelijke bezuinigingen met hun tractoren meerdere op- en afritten van de B54 (het verlengde van de N35) nabij de grensovergang geblokkeerd.

Met name de aansluiting met de B70 (Amtsvennweg) is een veel door Nederlanders gebruikte route, omdat deze ook aansluit op de grens bij Glanerbrug. Maar ook bij de op- en afritten bij de volgende kruising, ter hoogte van Gronau-Epe, zijn er blokkades. Het verkeer in de omgeving staat vast.

Landbouwdiesel

De blokkades maken deel uit van een landelijke protestdag. Duitse boeren willen ervoor zorgen dat de regering geplande bezuinigingen terugdraait. De zogenaamde Ampelregierung ('Stoplichtregering') van de sociaal-democratische SPD, liberale FDP en De Groenen heeft forse bezuinigingen aangekondigd op landbouwsubsidies.

Hoewel afgelopen donderdag bekend is gemaakt dat een deel van de bezuinigingen (afschaffing van vrijstelling van motorrijtuigenbelasting voor landbouwvoertuigen) niet door gaan, zijn de boeren nog niet gerustgesteld. Concreet richten zij zich op het afschaffen van subsidies voor landbouwdiesel, die volgens de huidige regeringsplannen geleidelijk worden afgeschaft.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.