Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Vorst en vocht zorgen voor spekgladde Twekkelerweg in Hengelo: weg tijdelijk afgesloten

240108 Twekkelerweg NU
Het wegdek onder het spoorviaduct is erg glad door opvriezing in combinatie met het hoge grondwaterpeil.
Beeld: Dennis Bakker / News United

Een deel van de Twekkelerweg in Hengelo is per direct tijdelijk afgesloten. Het wegdek onder het spoorviaduct ter hoogte van het kanaal is erg glad door opvriezing. Dit komt door het hoge grondwaterpeil. Door de lage temperaturen in combinatie met het vele water dat de afgelopen dagen is gevallen, kan de gemeente Hengelo de veiligheid niet garanderen.

'Zout spoelt weg'

Een gemeentewoordvoerder laat weten dat door het vele water het gestrooide zout op deze plek wegspoelt: "Daardoor blijft de weg glad en daarom is ie nu voor al het verkeer afgesloten. Auto’s en fietsers worden omgeleid via de Boortorenweg. Zwaar verkeer kan het beste omrijden via de A35 en N18. We houden de situatie ter plekke goed in de gaten. Als de situatie onder controle is, wordt de weg weer geopend."

Heftruck gekanteld

Eerder vandaag was er een ongeluk onder het spoorviaduct in de Boortorenweg, enkele honderden meters verderop. Dat had overigens niks te maken met gladheid: een heftruck raakte door een hobbel in de weg het viaduct en kantelde daarna. Een kraan heeft de heftruck op een aanhanger getakeld. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.