Verkeer
Stuur appje
Zoek

Losserse wethouder Van Essen vertrekt naar Deventer: 'Je kunt echt verschil maken in lokaal bestuur'

Jamie van Essen
Jaimi van Essen
Beeld: N. Wesselink

De gemeenteraad van Deventer stemt er 24 januari over: wordt Jaimi van Essen wethouder in Deventer of niet? “Meestal is het een formaliteit, maar het moet wel even gebeuren”, zegt de Losserse wethouder Jaimi van Essen in het radioprogramma Twente wordt Wakker.

Audiofragment
Jaimi van Essen voor gedragen in Deventer
.

Voor de gemeente Losser is het een aderlating. Burgemeester Cia Kroon vertrekt, wethouder Jimme Nordkamp is geïnstalleerd in de Tweede Kamer en nu verhuist Van Essen naar Deventer. Van de vier collegeleden moeten er op korte termijn drie vervangen worden.

Bijdrage geleverd

Van Essen begon zich, na 10 jaar politiek in Losser, achter de oren te krabben toen de vacature voor wethouder in Deventer voorbij kwam. “Ik werd er door een paar mensen op gewezen. Ik heb mijn bijdrage in het Losserse geleverd; ik heb er een hartikke leuke tijd gehad. Zou ik het niet gewoon eens een keer proberen?”

Hij reageerde, doorliep de procedures. “Dat zag er allemaal goed uit. Toen kwam de vraag of ik wethouder wilde worden.”
En Van Essen wil. “Ik vind het lokaal bestuur ontzettend mooi, je zit dicht bij de mensen en dat maakt het werk zo mooi. Je kunt echt het verschil maken in het lokaal bestuur.”

Direct aan de bak

Op 24 januari stemmen de 39 leden van de gemeenteraad van Deventer over de voordracht. Bij het verwachte groene licht moet de Lossenaar direct daarna aan de bak. Het is de bedoeling dat Van Essen binnen een jaar verhuist naar de koekstad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.