Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gemeente Losser gaat foutparkeerders op Raadhuisplein en rond ’t Lossers hoes bekeuren

Lossers Hoes
Beeld: Twente FM

“Ons doel is niet om boetes uit te delen, ons doel is om het parkeerprobleem in het centrum op te lossen”, stelt wethouder Jaimi van Essen van de gemeente Losser. Foutparkeerders in de blauwe zone rond ’t Lossers Hoes worden bekeurd.

De gemeente heeft automobilisten gewaarschuwd met briefjes onder de ruitenwisser en gaat nu handhaven.

“Met name als het slecht weer is en op drukke dagen pakken mensen massaal de auto naar het centrum. Dat levert een bepaalde parkeerdruk op. Daarnaast zien we dat medewerkers van ’t Lossers hoes en van winkels in het centrum hun auto in de blauwe zone zetten. Dat is niet de bedoeling.”

Blauwe zone

Die blauwe zone op het Raadhuisplein en rond ’t Lossers hoes geldt voor twee uur. Het doel daarvan is dat deze parkeerplaatsen niet worden gebruikt door langparkeerders, maar dat ze beschikbaar zijn voor mensen die de winkels, de weekmarkt of ’t Lossers hoes willen bezoeken.

Klachten

Bij de gemeente komen regelmatig klachten binnen van onder meer ondernemers dat de parkeerplaatsen in de blauwe zone langdurig bezet zijn. Met name op marktdagen is dat hinderlijk, als het Raadhuisplein niet beschikbaar is voor parkeren.

“We roepen mensen die in het centrum werken op om de auto bij de sporthal of bij de kerk neer te zetten”

Van Essen: “We roepen winkeliers, mensen die in het centrum werken, inclusief ons eigen personeel, op om de auto bij sporthal De Fakkel of bij de Maria Geboortekerk neer te zetten.” De parkeerterreinen bij de sporthal en de kerk zijn openbare parkeerterreinen, waar lang parkeren toegestaan is.

Plaatsen van hekken

Door het foutparkeren tijdens marktdagen ontstaat ook een onoverzichtelijke en gevaarlijke verkeerssituatie direct voor ’t Lossers hoes. Met fysieke maatregelen, zoals het plaatsen van hekken, en handhaving wil de gemeente dat voorkomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.