Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Oud spits John ter Mors van Heracles Almelo te gast bij eerste Toafelproat nieuwe jaar

Thumbnail MORSJO
Spelersportret van oud Heraclied John ter Mors in een gedenkwaardig clubshirt
Beeld: Cobi Noordhoff

De voetbalmiddag Toafelproat in het Huis van Katoen en Nu in Almelo gaat in 2024 verder met oud-speler John ter Mors en Piebe Elzinga. Zij zijn de eerste gasten van een nieuw seizoen van Toafelproat.

John ter Mors was van 1982 tot 1986 spits van Heracles. Een speler met een bijzondere geschiedenis en mooie anekdotes, waarover hij met de nodige grappen en grollen kan vertellen. Het zijn verhalen over zijn geschiedenis van zijn Heracles-periode.

Piebe Elzinga is de andere gast als Heracles-man in hart en nieren. Als gepensioneerd politieman is Elzinga actief in de beveiliging bij thuis- en uitwedstrijden van de Almelose club. ”Piebe vertelt wat hij zoals meemaakt in zijn rol bij de club”, meldt vrijwilliger Cobi Noordhoff van Toafelproat. ”Verder praten we samen met de bezoekers van deze middag over het wel en wee van onze club Heracles.”

Supportersbus

John ter Mors staat in bijgaand spelersportret overigens afgebeeld met de naam M. Hannink op zijn shirt. De voormalig Almelose transportondernemer Marinus Hannink was de eerste shirtsponsor van Heracles Almelo. Hannink (84) was ook nog drie jaar clubvoorzitter, woont sinds langere tijd in Limburg en heeft nog altijd een zwartwit gekleurd voetbalhart. Zo sponsorde hij onlangs voor de winterstop nog een deel van de supportersbussen met 400 Heracles-supporters naar de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

OVA

Ter Mors zal zich ongetwijfeld nog gebeurtenissen uit de periode Hannink herinneren. De bijeenkomst op maandag 29 januari duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Inloop aan het Marktplein 35 is vanaf 13.30 uur. Toafelproat is een activiteit van ouderenplatform OVA in samenwerking met Heracles, Huis van Katoen en Nu en Vrienden van 't Hookhoes.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.