Verkeer
Stuur appje
Zoek

Sporters in het zonnetje tijdens het sportgala van de gemeente Dinkelland

Sportgala Dinkelland 2023
Beeld: Gemeente Dinkelland

Voor de 12e keer vond het sportgala van de gemeente Dinkelland vrijdagavond plaats. Het gala was in het gemeentehuis in Denekamp.

De prijzen in vijf sportcategorieën werden uitgereikt, evenals de publieksprijs, de sportwaarderingsprijs en de persprijs.

Publieksprijs

Dit jaar werd voor de 7e keer de publieksprijs uitgereikt en wel aan Jelle Weierink en RSC heren 1.

Sporttalent


Zes kandidaten werden voorgedragen in de categorie sporttalent van Dinkelland 2023. De winnaar van deze prijs werd Jelle Weierink uit Ootmarsum. Deze wielrenner won de topcompetitie bij de junioren als eerstejaars, een eindklassement over een aantal klassiekers.

De Persprijs

De persprijs ging naar Yvette Maathuis-Heuvel uit Deurningen. Yvette is de drijvende kracht en steunpilaar achter het succes van de DSVD handbalvrouwen.

Sportprijs

Hockeyster Lynn Vasterink uit Deurningen werd sportvrouw van Dinkelland. In 2019 was Vasterink ook al Sporttalent 2019.

Jeugdsportploeg

In deze categorie gingen de jongens van KV de Brink er met de prijs vandoor. Dit team heeft voor het 2e jaar op rij de prestigieuze KTO-cup op veld gewonnen. Ook werd het team winnaar van de landelijke veldcompetitie in de hoogste klasse van de jeugd.

Sportman

Voormalig topmenner Mark Weusthof reikte de prijs sportman van Dinkelland uit aan handbiker. Deze handbiker uit Saasveld werd in 2023 3e tijdens de World Cup in Italië en voor de 5e keer op rij Nederlands kampioen tijdrijden. Daarnaast werd hij, voor het eerst, zowel Europees als Wereldkampioen tijdrijden.

Sportploeg

Winnaar in de categorie sportploeg werd RSC heren 1. Zij werden kampioen en dat leverde promotie naar de 2e klasse op en schreven hiermee clubgeschiedenis.

Sportwaarderingsprijs

De vrijwilligers van de Landgoed Twente Marathon uit Denekamp kreeg de sportwaarderingsprijs.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.