Verkeer
Stuur appje
Zoek

Nieuwe speeltuin door buurtparticipatie in Enter

20240114 wierden02
De speelplaats aan de Brinkstraat in Enter onderging metamorfose
Beeld: Gemeente Wierden

De speelplaats aan de Brinkstraat in Enter heeft een transformatie ondergaan dankzij de inzet van betrokken buurtbewoners.

Het initiatief ontstond nadat de toenmalige speelplek, bestaande uit een duikelrek en een huisje, weinig aantrekkelijk was voor de kinderen in de omgeving. Met gebruik van natuurlijke materialen is er nu een levendig voetbalveldje gerealiseerd. De ballenvanger achter het doel is afgewerkt met een ligusterhaag, wat bijdraagt aan een groene uitstraling.

Naast het voetbalveldje zijn er nieuwe speeltoestellen geplaatst, waaronder een glijbaan met trap en een wipwap. De keuze voor deze toestellen is mede gebaseerd op de wensen en behoeften van de buurtgemeenschap.

20240114 wierden01
Beeld: Gemeente Wierden

Biodiversiteit

Er was ook aandacht voor biodiversiteit op de vernieuwde speelplaats. Een aanzienlijke groep struiken, voornamelijk zwarte bessen, is geplant met het doel de biodiversiteit te bevorderen. De bloemen van deze struiken trekken bestuivende insecten aan, terwijl de dichte begroeiing fungeert als een schuilplaats en nestgelegenheid voor vogels en andere dieren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.