Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Poging twee: FC Twente reist opnieuw af naar Eindhoven om PSV uit de beker te knikkeren

FC Twente reist woensdag opnieuw naar Eindhoven voor een wedstrijd in de tweede ronde van de KNVB Beker. Vanwege hevige neerslag besloot de arbitrage de vorige editie op 23 december af te gelasten, waardoor FC Twente en de 1.600 meegereisde supporters nog voor er één bal gespeeld werd, weer naar huis konden. Nu, ruim drie weken later, staan de twee ploegen weer tegenover elkaar om uit te vechten wie er door gaat naar de volgende ronde. Onder leiding van Jeroen Manschot speelt FC Twente om 21.00 uur in het Philips Stadion tegen het in de competitie ongenaakbare PSV.

Knappe zege op AZ

Na een knappe zege in de competitie (2-1) op directe concurrent AZ staat FC Twente deze woensdag wederom een lastige wedstrijd te wachten. Maar FC Twente-trainer Joseph Oosting ziet zeker kansen: “Ik vond ons in de wedstrijd tegen AZ ook de betere ploeg.”

Hilgers en Ünüvar vraagteken

In aanloop naar de wedstrijd tegen PSV zijn er nog vraagtekens rond de inzetbaarheid van twee spelers van FC Twente. Aanvaller Naci Ünüvar kampt met enkelproblemen en verdediger Mees Hilgers was vóór de wedstrijd tegen AZ ziek, speelde daarna een niet-foutloze pot tegen de Noord-Hollanders (de 0-1 werd mede veroorzaakt door een fout van hem) en zit nu opnieuw in de ziekenboeg. Oosting: "De kans is groot dat we met een andere elf gaan starten.”

‘Mooie uitdaging’

“Ook op 23 december hadden we een plan om het PSV zo moeilijk mogelijk te maken. We willen in Eindhoven het maximale resultaat gaan halen”, zegt Oosting. Dat is dus winnen, desnoods na verlenging en penalty's, en dan door in de beker. “Het klinkt misschien een beetje cliché, maar we bekijken het echt van wedstrijd tot wedstrijd. Ook dit is een mooie uitdaging voor ons.”

“Het is wel spannend als je in één week drie wedstrijden speelt”

NEC

Met zaterdag een wedstrijd tegen NEC op het programma is het een drukke week voor de Enschedeërs. “Het is wel spannend als je in één week drie wedstrijden speelt”, legt Oosting uit. Mocht FC Twente de ongeslagen koploper van de Eredivisie woensdag weten te verslaan, dan staan ze twee weken later in De Kuip tegenover Feyenoord in de achtste finale van de KNVB Beker.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.