Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
1Twente logo

Oud-topsporters fietsen door Enschede voor de Geluk in Beweging Challenge

Maartens Foundation
Beeld: Maartens Foundation

Rob Harmeling, Youri Mulder, Erben Wennemars en Michael Boogerd doen mee aan een fietstocht van vijf etappes door verschillende steden in Nederland, waaronder Enschede. De tocht wordt gehouden in het kader van de ‘Geluk in Beweging Challenge’, die van 4 tot 8 maart plaatsheeft. De challenge is een initiatief van de Maartens Foundation die zich inzet voor het vergroten van kansen voor (ex-)revalidanten op meer gezondheid, kwaliteit van leven en toekomstperspectief.

Veghel, Amsterdam, Rotterdam, Zwolle en Enschede zijn de steden die de fietsers aandoen. In elke stad kan gekozen worden voor een rondje van dertig, vijftig of negentig kilometer. Dit kunnen de deelnemers fietsen samen met oud-topsporters. Iedereen kan hieraan meedoen.

Beroemde namen

Naast Harmeling en Mulder doen ook Erben Wennemars (meervoudig wereldkampioen schaatsen), Michael Boogerd (etappewinnaar Tour de France en Amstel Gold Race winnaar) en de Youtuber en oprichter van de nieuwe ploeg TDT-Unibet, Bas Tietema, mee. Iedereen kan met deze oud-topsporters meefietsen, maar ook de challenge steunen door te doneren of te sponsoren.

Maartens Foundation

De Maartens Foundation is een initiatief van de Sint Maartenskliniek uit Nijmegen en werkt samen met de meeste revalidatieklinieken in Nederland. Ze ondersteunen kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking op het gebied van houding en beweging na de ziekenhuisperiode.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.